Verkeerskundige rapportage toont aan: parkweg overbodig.

De omstreden verkeersweg in het Rembrandtpark is verkeerskundig volledig overbodig. Ook al zouden alle andere geplande infrastructurele ingrepen rond de Lelylaan doorgang vinden – wat niet meer het geval is – dan nog functioneert het verkeersnetwerk net zo goed wanneer de parkweg niet wordt aangelegd. Voor ontsluiting van het Andreasterrein is hij dan ook niet nodig.
Dat blijkt uit officiële verkeersrapportage die in mei 2005 in in opdracht van de stadsdeelraad Slotervaart werd opgesteld door de gemeentelijke Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer. Zelfs zou door aanleg van de weg – die voor tweederde sluipverkeer zal aantrekken – de Nachtwachtlaan zwaarder worden belast. Daardoor zouden o.a. de kinderen van de nabijgelegen Montessorischool extra gevaar lopen.
U kunt het rapport, dat de verkeersstromen middels kleurenplattegronden duidelijk in beeld brengt, hier vinden.
NB Gelieve bij het lezen de Samenvatting vooraan het rapport over te slaan!! Deze is kennelijk gemanipuleerd om te suggereren dat de parkweg wél nodig is. Als u het rapport zelf goed bekijkt, zult u zien dat voor deze inbreuk op ons prachtige park geen enkele aanleiding is!
Lees hier verder.

Saturday, May 16th, 2009 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief