Nieuwsbrief

Referendum Hoofdgroenstructuur

Beste parkvrienden,

Op 6 juni mag u naast het uitbrengen van uw stem voor het Europese Parlement, ook voor of tegen het voorgenomen besluit over de Hoofdgroenstructuur stemmen.

Dat besluit is een ingewikkeld document van 89 pagina’s. Niet iets om even snel te lezen.

Een handreiking vanuit het bestuur van de VVR is daarom wellicht zinvol. Het gaat hierom:

De gemeentelijke overheid heeft zichzelf de afgelopen jaren niet bepaald betrouwbaar getoond in het respecteren van afspraken over ruimtelijke ordening. Dat speelt op heel veel plekken in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan de voorgenomen bouw van een nieuwe Meervaart in de Sloterplas en de perikelen m.b.t. de Lutkemeer, namelijk om daar een groot distributiecentrum te realiseren.

Meedoen aan het referendum is goed om het gemeentebestuur te laten beseffen dat de betekenis, de beleving van groengebieden, groenstroken, parken en biodiversiteit belangrijk is.

Maar welk vakje kleuren we dan in?

Het gemeentebestuur adviseert: vóór. Maar de rode lijn in het voorgenomen besluit is, dat het gemeentebestuur zichzelf de vraag lijkt te hebben gesteld: hoe kunnen we het ‘groen’ het beste gebruiken? Hoe halen we er het meeste rendement uit? Welke voorzieningen kunnen we in de Hoofdgroenstructuur (waar het Rembrandtpark een onderdeel van vormt) kwijt, zodat we in de stedelijke omgeving zoveel mogelijk woningen kunnen bouwen?

Dat is een makkelijk argument, want het is algemeen bekend dat er een groot tekort aan woningen is. De grond in de stedelijke omgeving levert de gemeente inkomsten op.

Uit het voorgenomen besluit blijkt ook dat het gemeentebestuur zich in het voorgenomen besluit vooral niet te veel wil vastleggen. Het wil het groen wel beschermen, maar zichzelf ook veel vrijheid geven om, bij gebrek aan een degelijke visie op de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, ad-hoc functies toe te staan en in het groen te rommelen. Er zijn dan ook heel goede argumenten om tégen te stemmen.

De mensen die het initiatief hebben genomen om het referendum aan te vragen hebben het voorgenomen besluit over de Hoofdgroenstructuur grondig gelezen.

Op basis van degelijke argumenten concluderen zij: Ben je VOOR het groen? Stem dan TEGEN.

Voor wie nog beter geïnformeerd aan het referendum wil deelnemen, is een bezoek aan de website https://rhgs.nl/ (referendum hoofdgroenstructuur) zeker aan te raden.

Vriendelijke groet,

Bestuur Vrienden van het Rembrandtpark.

Tuesday, May 28th, 2024 Algemeen, Nieuwsbrief No Comments

Campagne ‘Red ons Groen’

Beste parkvrienden,

Misschien is het u bekend dat er al jaren gestreden wordt om de (biologische) Lutkemeerpolder te behoeden voor bebouwing. Ik ben één van de betrokkenen. 

De komende 1,5 maand maanden zullen doorslaggevend zijn. Alle rechtszaken verloren we, maar de rechter heeft wel bevolen nog eens te kijken of de bestemming ‘bedrijven’ niet toch terug moet naar ‘agrarisch’. Ergens in maart zal daar naar verwachting over gestemd worden. Dat is dus de laatste kans het groene gebied vlakbij Osdorp te redden. 

Dit kan alleen lukken als héél véél Amsterdammers meedoen met het steunen van het plan ‘Voedselpark’, dat geheel uitgewerkt is en door ons aangedragen als groen alternatief voor het bedrijventerrein, waar o.a. een gigantisch distributiecentrum zal verrijzen. 

Aangezien we verwachten dat leden van parkverenigingen een echt ‘groen hart’ hebben, vragen we u dan ook mee te helpen deze informatie bij hen te doen landen.

Op deze veilige link kun u klikken voor meer informatie en om mee te doen: https://voedselparkamsterdam.email-provider.eu/web/09ifafkc0v/fx3ls3gr1h/atswpeevbk/cte7iuwrxu

Alvast enorm veel dank, ook namens alle mensen van Red ons Groen!

Hartelijke groet, Eva de Rijk 

Vrienden van het Rembrandtpark

Friday, February 16th, 2024 Algemeen, Nieuwsbrief No Comments

Nieuwsbrief VVR najaar 2023

Rembrandtpark 50 jaar

Op 9 september vierde het Rembrandtpark zijn 50-jarig jubileum. We combineerden dit heugelijke feit met het jaarlijkse Rembrandtparkfestival, en het was een groot succes. Er waren informatiestandjes, kraampjes met particuliere verkoop, er waren allerlei activiteiten voor kinderen, lekker eten, en er was een podium met live-optredens.

Dit jaar was er niet gekozen voor het grote evenemententerrein, maar voor de schaduwrijkere locatie tegenover de lange banken. Dit was gezien de hitte een uitstekende plek, maar ook was het een hele gezellige plek. We wilden het festival nadrukkelijk een andere sfeer geven dan de gebruikelijke festivals die plaatsvinden in het park, en dat is wat ons betreft gelukt!

Het koppel dat het festival voorheen altijd organiseerde Alain Klein en Dick Glastra van Loon, is ermee gestopt, maar dankzij de inzet van Bedel Bayrak en Suze de Lang van Stichting Samenwonen Samenleven heeft het feest toch doorgang kunnen vinden.

Stormschade

Bij de hevige storm Poly in juli, zijn de grote oude wilgen tegenover het voormalige Ringparkgebouw zwaar beschadigd. Een stuk of zes bomen zijn daar verwijderd omdat ze ingescheurd waren en niet meer te redden.

Ook op een aantal andere plekken zijn bomen omgewaaid of beschadigd. Bij het afzagen heeft een groenwerker één stam bewerkt door er een vogelhuisje van te maken; als het goed is, mag dit beeldhouwwerkje blijven.

Rembo

Het beeld Rembo (‘de groene man’) is helaas nog altijd niet gerepareerd, maar er wordt wel aan gewerkt.

Kinderboerderij en schooltuinen

In het kader van de renovatie van het Rembrandtpark is er door de gemeente een voorlopig ontwerp gemaakt voor de gebouwen en inrichting van de nieuwe kinderboerderij en schooltuinen. Tijdens het Rembrandtparkfestival was dit ontwerp te zien bij de stand van de gemeente.

Referendum Hoofdgroenstructuur

Enige tijd geleden is er commotie ontstaan m.b.t. de nieuwe Hoofdgroenstructuur (HGS), het document (beleidskader) waarin de gemeente beschrijft welke hoeveelheid groen en natuur er in en rond de stad geborgd wordt voor een gezond leefklimaat. Op 10 januari werd er door zo’n beetje alle groene organisaties van Amsterdam en omgeving ingesproken bij de raadsvergadering ruimtelijke ordening, omdat er in de tekst een wijziging was aangebracht die het mogelijk maakt dat er in de toekomst tóch groen opgeofferd wordt voor b.v. woningbouw. Ook de VVR maakt zich hier zorgen over en éen van onze bestuursleden woonde de inspraakavond bij.

Een aantal betrokken burgers heeft daarna de koppen bij elkaar gestoken en is begonnen een referendum mogelijk te maken, zodat groen in de toekomst beter beschermd wordt. De eerste horde is genomen; er zijn meer dan de nodige 10.000 handtekeningen opgehaald voor een echt referendum. De datum van het referendum is vastgesteld op 6 juni 2024. Lees hier het artikel in het Parool van 23-3-23: https://rhgs.nl/a/Natuur-delft-altijd-het-onderspit

Gerard Molewijk overleden

Droevig nieuws is dat ons medebestuurslid Gerard Molewijk op 3 september geheel onverwachts is overleden. Er is een gat geslagen in ons bestuur, en we missen hem enorm.

Nadat hij jaren actief  betrokken was in de Belangengroep Rembrandtpark, werd hij stadsdeelraadslid voor de lokale partij Slotervaart Leefbare Tuinstad (SLT). Toen de drie westelijke stadsdelen werden samengevoegd tot Nieuw-West, ging de SLT op in Burgers Nieuw-West ’81. Gerard steunde met zijn politieke partij jarenlang de VVR in haar strijd tegen de aanleg van een weg door het park. Nadat de stadsdeelraden waren omgezet in stadsdeelcommissies verliet Gerard de politieke arena. Hij trad toe tot het VVR-bestuur en zette zich met nog meer scherpte en kennis dan voorheen in voor het behoud van ons mooie park; hij wist immers hoe de hazen lopen op bestuurlijk niveau. Hij heeft veel betekend voor ons; was vriendelijk, betrokken en actief. We wensen zijn vrienden en familieleden het allerbeste bij het verwerken van dit verlies.

Vacature bestuurslid

Door het wegvallen van Gerard is er nu een vacature ontstaan. Voelt u zich ook betrokken bij het park en wilt u eens kijken of bestuurslid zijn van de VVR iets voor u is, meld u dan bij ons: info@rembrandtpark.nl. Bellen kan ook: 020-6141492 (Teun van Dijk). Dat kan ook als u er iets voor voelt maar er nog vragen over heeft.

Officieel kan een nieuw bestuurslid pas door de leden benoemd worden op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering, in juni 2024. Maar tot die tijd zou u alvast kunnen meedraaien met de bestuursvergaderingen, om een beeld te krijgen van het bestuurswerk.

Tuesday, October 31st, 2023 Algemeen, Nieuwsbrief No Comments

Bomenkap in het Rembrandtpark

In het Rembrandtpark naast de voetgangersbrug met de gele leuningen, die het park met de Corantijnstraat verbindt, staat een grote iep die besmet is met de iepenziekte. Deze boom is met rood-witte linten gemarkeerd. Doordat aangetaste bomen de ziekte ook via de wortels doorgeven aan aangrenzende bomen, zullen ook 10 zaailingen (kleinere iepen) naast deze iep binnenkort verwijderd worden.

Voorts heeft er een groot onderzoek plaatsgevonden m.b.t. de gezondheid van andere bomen in Amsterdam. Uit dit onderzoek is gebleken dat in het Rembrandtpark momenteel 78 bomen een slechte vitaliteit vertonen. Los van de bovengenoemde iepen, zullen ook deze 78 bomen het veld moeten ruimen. Deze bomen zullen worden vervangen door nieuwe bomen, veelal van dezelfde soort als de boom die op die plek wordt gekapt.

De te kappen bomen staan verspreid over het gehele park. Achtenzeventig bomen is een flink aantal, maar niemand zal kunnen zeggen dat het park wordt kaalgekapt. Er zijn ook duidelijke redenen waarom deze bomen het veld moeten ruimen. Met de herplant zal het park binnen een redelijke termijn weer een gezonde aanblik bieden. Het geluid van boomzagen jaagt veel mensen schrik aan, maar we hopen met deze informatie parkbezoekers gerust te hebben kunnen stellen door aan te geven wat de redenen voor deze kap zijn en te kunnen mededelen dat de gaten in het boombestand ook weer zullen worden opgevuld.

Friday, August 19th, 2022 Bomenkap, Natuur in het park, Nieuwsbrief No Comments

Nieuwsbrief oktober 2021

Sinds de zomer staan er in het park op sommige plekken kleine paaltjes, en de  laatste tijd zijn er ook een heleboel gróte palen verschenen, vaak midden op een grasveld. Wij hebben hun functie ook pas onlangs vernomen van de park-conciërge: de klein paaltjes dienen als markering voor de maaiers. Die zien waar ze niet mogen (en kunnen) maaien, langs de randen van bosschages. In de overgang van struiken naar gras blijft zo ruimte voor wilde planten. De grote palen staan op de plekken waar nieuwe bomen zullen worden geplant. De grond op deze plekken is verrijkt met humus, als voeding voor de nieuwe boom, vandaar de omgespitte aarde rond de paal. Eindelijk zal het bomenbestand weer aangevuld worden.

We zijn blij met het feit dat sinds lang weer aandacht wordt besteed aan het maaibeleid, dat lange tijd is versloft. In het beheerplan Rembrandtpark 2010-2020 stond mooi beschreven hoe ecologisch beheer van het Rembrandtpark in z’n werk moest gaan, en een tijdlang functioneerde het ook. Echter door wisselingen bij het bestuur en de ambtenaren bij het stadsdeel is de handleiding in een la verdwenen. Vorig jaar hebben we weer eens met parkbeheer en een aantal functionarissen die betrokken zijn bij de renovering van het park een rondje gemaakt. Dit was op aandringen van de imker op de Jan P. van Blijdestijnschooltuin, die een sterke daling van het aantal bijen constateerde. Door het bestaande beheerplan Rembrandtpark opnieuw onder hun aandacht te brengen en de actie die daarop is ondernomen, is er nu dus gelukkig weer een verbetering te zien in de plantendiversiteit.

Dan nog wat informatie over het zogenaamde Ringparkgebouw. Dit grote kantoorgebouw aan de zuidkant van het park, wordt nu verbouwd. De uitbouw aan de vijverkant is inmiddels afgebroken. Hier komt een horecagelegenheid met terras, en een brug die over de vijver naar het park gaat lopen. In het gebouw komen allerlei nutsvoorzieningen en kantoren. Ombouw tot woningen is wel onderzocht, maar dat werd afgewezen, omdat het vlak naast de ringweg ligt.

Herfst in het Rembrandtpark
Herfst in het park
Werkzaamheden Ringparkgebouw zijn gestart
Werkzaamheden Ringparkgebouw zijn gestart
Monday, October 25th, 2021 Nieuwsbrief No Comments

Nieuwsbrief Ringparkgebouw

Als u er recentelijk langsgekomen bent, zult u gemerkt hebben dat er het e.e.a. in gang is gezet m.b.t. het Ringparkgebouw. Aanvankelijk zou het gebouw geheel gesloopt worden, dat is gelukkig niet het geval, men heeft naar een duurzamer oplossing gezocht. Het kantoorgebouw omzetten naar woonruimte bleek onhaalbaar, want door de geluidsbelasting zouden de woningen dan alleen mechanische ventilatie kunnen krijgen, geen balkons en ook geen ramen die open konden. Dat zou betekenen dat alleen bewoners die ondertussen op zoek zouden gaan naar betere woonruimte er onderdak zouden vinden. Zo’n doorgangshuis vond men niet wenselijk.

Door de brexit zochten veel Engelse bedrijven onderdak in Amsterdam, ondanks de corona begon de kantorenmarkt weer aan te trekken. Het gebouw zal nu geheel worden gerenoveerd en behoudt zijn kantoorfunctie.

Een zendmast voor de hulpdiensten van politie, brandweer en ambulances moest van het dak verwijderd worden, omdat men het gebouw met twee etages gaat ophogen. Op het parkeerterrein is daarom een tijdelijke vervangende zendmast geplaatst. De laagbouw aan de parkzijde wordt tot de begane grond afgebroken en daarna in een moderne vormgeving weer opgebouwd. Er komt dan horeca in die niet alleen bedoeld is voor werknemers in het Ringparkgebouw, maar ook voor buurtbewoners en passanten. Daarmee probeert men ook in de avonduren wat meer levendigheid rond het gebouw te krijgen. Mettertijd zal het hekwerk rond het gebouw verdwijnen en gaat het parkeren ondergronds gebeuren. In de hoek naast de Montessorischool zal nog een kleiner en lager kantoorgebouw verrijzen, nadat de renovatie van het Ringparkgebouw voltooid is. Het parkeerterrein wordt beplant met solitaire bomen en het fietsverkeer wordt vanuit het viaduct van de A10 in een V-vorm over het terrein richting Lelylaan en brug bij de Tulp / Postjeskade worden geleid, zodat het langs de school voor kinderen en ouders ook veiliger zal worden met brengen en ophalen.

Net als bij het huidige Leonardohotel gaat men alle nutsvoorzieningen voor het Ringparkgebouw naar de eerste verdieping verplaatsen, Zodoende kan dan de plint van het gebouw een andere functie krijgen en ook een opener aanblik dan nu het geval is.

Ter hoogte van de huidige ingang, wordt het gebouw op de begane grond open gemaakt met een doorloop via een houten bruggetje naar het tegenoverliggende voetpad in het park. De nieuwe horeca in het laagbouwgedeelte kan dan aansluitend een terras krijgen, waarvan ook parkbezoekers gebruik kunnen maken. Deze zal ook in de weekenden geopend zijn.

De twee extra etages krijgen vooral glaswanden met houten omlijstingen, ook aan de kopgevelkanten, waardoor het gebouw als geheel een fraaiere uitstraling krijgt. Het oogt dan alsof het gebouw een hoed heeft gekregen. Voorlopig dus wat verbouwingsoverlast, maar het beoogde resultaat kan een aanwinst voor het park en zijn bezoekers worden. Zeker in deze hoek van het park, waar horeca en een toiletgelegenheid nu node gemist worden.

VVR, juli 2021

Sunday, July 11th, 2021 Nieuwsbrief No Comments

Nieuwsbrief renovatie Rembrandtpark

Recentelijk heeft het stadsdeelbestuur van Nieuw-West ingestemd met de nota Rembrandtpark, een levendig meesterwerk. Renovatie- en beheerplan. Dit plan is mede tot stand gekomen na participatie van bewoners, bedrijven en gemeentelijke diensten.

Het VVR-bestuur is blij met dit plan. Er bestaat nu een serieuze mogelijkheid om achterstallig onderhoud weg te werken, het bestendig maken voor klimaatverandering en voor een groeiende recreatieve behoefte, het beter en fraaier aansluiten op de omgeving door het verfraaien van ingangen en het verminderen van de invloed van de A10 en de Postjesweg.

De entree Jan Evertsenstraat hoek Orteliuskade is het eerste zichtbare resultaat in dit renovatietraject.

Inmiddels is ook een hele kapronde door het park afgesloten met als doel om de levenskansen voor resterende bomen te verhogen. Daarmee is tevens in het park de nieuwe insteek bij onderhoud zichtbaar geworden, om zoveel mogelijk gekapt hout in het park achter te laten om allerlei levensvormen in het park meer kansen te bieden. In bosschages zijn nieuwe takkenrillen toegevoegd, die schuilplaatsen bieden aan kleine zoogdieren en nestgelegenheid aan vogels.

Concrete verbeterpunten zijn bijvoorbeeld de verbetering van de waterkwaliteit, met de bedoeling om het dieren- en plantenleven een steun in de rug te geven. Zo wordt bijvoorbeeld ten behoeve van de doorstroming bij Het Landje een waterloop gegraven waardoor bij het toegangshek een brug zal worden geplaatst. Bij de Ruigtewei zal de doorstroming ook worden verbeterd.

In het noordelijk parkdeel zullen twee paddenpoelen worden toegevoegd, op plekken waar wateroverlast zo een nuttige wending kan krijgen. De meeste oevers van de waterlopen zullen worden verlaagd om zo een natuurlijker oplopende oever te creëren, waar de natuur veel baat van zal hebben.

Een klacht voor de VVR was dat de scheiding tussen voet- en fietspaden in de praktijk is opgeheven door fietsers op alle paden toe te staan. Volgens de voorliggende nota zullen de deklagen van de paden dusdanig worden gewijzigd, dat er (opnieuw) een duidelijke scheiding tussen voet- en fietspaden zal ontstaan. Hiermee wordt aan een belangrijke wens van de VVR voldaan.

Ook bestond er een serieus voornemen om een voetpad in de buurt van de Montessorischool te verdubbelen tot een pad dat fietsers zou gaan aantrekken. Hiervoor hadden veel bomen moeten worden gekapt en zou een fraai bosperceel vrijwel geheel verdwijnen. De VVR is verheugd dat dit plan overeenkomstig onze ingebrachte wens is geschrapt.

In 2023 zal het Rembrandtpark 50 jaar bestaan. Wie dan het park bezoekt, zal een aantal van de in de nota genoemde aanpassingen en verbeteringen kunnen zien. De nieuwe gebouwen van de schooltuinen en de kinderboerderij zullen net als andere wijzigingen niet de aanblik van een onherkenbaar nieuw park opleveren. De vertrouwde aanblik van het park zal in hoofdzaak blijven bestaan. Men heeft er bewust voor gekozen om het renovatietraject stapsgewijs te realiseren, zodat het park zoveel mogelijk normaal bezocht en gebruikt kan worden. Het gaat dus een aantal jaren in beslag nemen.

Dit stemt tot tevredenheid. Er is diverse malen bij parkbezoekers gepolst wat zij van het park vinden. De antwoorden waren steeds weer bemoedigend: in hun beleving was en is het park in hoofdzaak fraai om te zien en geschikt voor recreatief gebruik.

Tags:

Monday, April 12th, 2021 Nieuwsbrief No Comments

Nieuw gras, Rembrandtparkfestival, fietsen op voetpaden en meer nieuws

In dit bericht willen we informatie en onze mening geven over diverse zaken in het Rembrandtpark.

Rembrandtparkfestival op zondag 13 september

Op zondagmiddag 13 september 2020 van 12 tot 18 uur vindt het Rembrandtparkfestival weer plaats. Dit buurtfestival met live muziek, vlooienmarkt, kinderateliers poëzie, theater, wereldkeuken, arts en crafts, drankjes, hapjes en meer, is gratis toegankelijk. De coronamaatregelen zullen in acht worden genomen. Het thema van het festival is dit jaar: Vlinders.

Zie voor meer informatie: https://rembrandtparkfestival.amsterdam/

Nieuw gras

De gemeente Amsterdam gaat het grasveld van het evenemententerrein – net ten zuiden van de kinderboerderij – opknappen, omdat dit veld en de bodem van onvoldoende kwaliteit zijn. De werkzaamheden starten, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, op 24 augustus en duren tot en met 2 oktober 2020.

Tijdens de werkzaamheden zet de gemeente het gebied, waar gewerkt wordt, af met bouwhekken. De bouwhekken blijven tot twee maanden na afloop van de werkzaamheden staan om het gras de kans te geven om aan te slaan en te groeien. Daarna is het grasveld weer geschikt voor dagelijks gebruik. Het gaat om een kleine afzetting van het park. De rest van het park blijft toegankelijk.

Fietsen op voetpaden – een update

De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark (VVR) heeft diverse klachten gehad dat het fietsen op voetpaden gevaarlijke situaties oplevert. Op dit moment mag er van de gemeente op de voetpaden gefietst worden (en op de fietspaden gewandeld). Ook wij vinden dat we terug moeten naar de oude situatie waarbij voet- en fietspaden van elkaar gescheiden zijn. Dit is volgens ons veiliger en rustiger voor alle gebruikers van het park.

We hebben dit al meerdere keren aangekaart (formeel en informeel) bij de gemeente. We hebben dit (in samenwerking met de Vrienden van het Sloterpark) zowel bij de betrokken ambtenaren als bij de stadsdeelcommissie en de verantwoordelijke wethouder aangekaart.

De wethouder (Sharon Dijksma) heeft haar betrokken ambtenaren gevraagd met ons te bespreken of er mogelijkheden zijn om het huidige beleid te veranderen. Door corona is het echter vanuit de gemeente nog niet mogelijk geweest om met ons om de tafel te gaan in elk geval tot september. Digitaal overleg was ook nog niet mogelijk.

Het wordt dus vervolgd maar ons standpunt is duidelijk: voet- en fietspaden gescheiden houden!

Petitie voor schone parken

In het Rembrandtpark en ook het Sloterpark wordt vooral na zonnige dagen veel zwerfafval achtergelaten. Jan van der Borden is daarom een petitie gestart voor een schoner Sloterpark. Wij als VVR ondersteunen dit omdat het ook voor het Rembrandtpark, en eigenlijk voor alle Amsterdamse parken van belang is. Voor meer informatie en het tekenen van de petitie zie: https://www.petities.com/take_home_policy_sloterpark

Herontwikkeling Ringparklocatie

Het Ringparkgebouw is het grote kantoorgebouw vlakbij de Lelylaan. De gemeente en de eigenaar zijn bezig met een plan om het gebouw te renoveren en de omliggende omgeving te verbeteren. De gemeente heeft de verkenningsfase afgesloten en de conclusie was dat een herontwikkeling van het gebied kansrijk is.

Op 23 juni heeft het college van B&W de principenota Ringparklocatie vastgesteld en daarmee opdracht gegeven om een concreet plan te maken voor deze locatie. Het college heeft hierbij gevraagd om twee scenario’s te onderzoeken. In het eerste scenario gaat het om kantoorfuncties in combinatie met maatschappelijke, commerciële en/of recreatieve functies. In het tweede scenario gaat het om een combinatie van hotel- en kantoorontwikkeling. In het tweede scenario gaat het om een mogelijke verplaatsing van het Bastionhotels aan de Hendrikje Stoffelsstraat en Rode Kruisstraat naar de Ringparklocatie. Dit kan volgens de gemeente interessant zijn omdat een hotelfunctie wat meer levendigheid en veiligheid oplevert in met name de avonduren dan een ontwikkeling met alleen kantoorfuncties. Met de vaststelling van de principenota kunnen de plannen verder worden uitgewerkt, waarbij het streven van de gemeente is om eind 2020 een concreet plan gereed te hebben.

Naast het toevoegen van twee nieuwe gebouwen zal ook het bestaande Ringparkgebouw gerenoveerd worden. Als eerste stap heeft de eigenaar van het gebouw een architectenbureau opdracht gegeven om een renovatieplan uit te werken. In het voorlopig ontwerp zal onder meer de gesloten gevel op de begane grond veel transparanter worden en een onderdoorgang door het gebouw worden opgenomen. Na de zomer is het renovatieplan zover uitgewerkt, dat het met de klankbordgroep kan worden besproken (zodra deze klankbordgroep weer bij elkaar kan komen vanwege de corona beperkingen).

De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark (VVR) maakt deel uit van deze klankbordgroep. We vinden de plannen veelbelovend maar blijven er alert op dat de plannen goed passen in het groen en het water in ons mooie park.

Tuesday, August 25th, 2020 Algemeen, Nieuwsbrief No Comments

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archief