Nieuws van de VVR: kap 5 bomen, opening forum en juridische kosten

In de Westerpost, de krant van de Westelijke Tuinsteden, heeft zich een discussie ontsponnen. Had Henk Goettsch het recht de deelraad het mes op de keel te zetten door te dreigen met opstappen van het DB? Hadden de coalitiepartijen SLT en CDA een stokje kunnen steken voor de machtspolitiek en manipulaties waarmee de weg is doorgedrukt? Hoe groot is de invloed van Stadigs dreigementen achter de schermen geweest? En, wat veel mensen zich afvragen: is hier de macht van het grote geld aan het werk geweest in de vorm van onderhandse deals met projectontwikkelaar Proper Stok? Is er eigenlijk nog zoiets als democratie in Slotervaart en in Amsterdam?

Wij als VVR vinden het erg belangrijk dat deze discussie wordt gevoerd. We willen lering trekken uit wat er gebeurd is. We willen ook dat er helderheid komt over de politieke realiteit waar we hier mee te maken hebben. Want als één ding de afgelopen tijd duidelijk is geworden, is het dat vrijwel niemand uit de voeten kan met wat hier politiek gezien is gebeurd.

Daarom hebben wij een webforum geopend. Parkliefhebbers en politici worden uitgenodigd om hierop hun reacties en meningen te geven en met elkaar in discussie te gaan. U vindt het forum op onze website www.Rembrandtpark.org. (Bij problemen: mail naar info@Rembrandtpark.org).

Inmiddels staat er een verklaring op van fractievoorzitter Gerard Molewijk van Slotervaart Leefbare Tuinstad. Reacties worden verwacht van o.a. Groen-Links en het onafhankelijk raadslid Frits Hermans. Ook politici uit de Centrale Stad, waarvanuit wij voortdurend steun hebben gekregen, zullen worden uitgenodigd commentaar te geven.

Uiteraard zijn jullie aller persoonlijke reacties van harte welkom. Wie geen mail heeft: schrijven kan ook!

Wij als VVR willen ook doorgaan met de strijd. Wij zijn ons aan het voorbereiden om naar de rechter te gaan. De bomenkapprocedure hebben we verloren omdat we daar onze argumenten tegen de weg niet konden inbrengen. Dat kan nu wel, in de komende vrijstellingsprocedure. We hebben sterke argumenten. Nog meer nu het stadsdeelbestuur zelf heeft toegegeven dat de weg niet nodig is. Ook de luchtvervuiling die hij gaat veroorzaken, wordt een belangrijk punt.

We willen alles inzetten wat we hebben.

Echter, om de noodzakelijke juridische ondersteuning te kunnen betalen, hebben we hard financiële middelen nodig. Zonder dat kunnen we de strijd niet aangaan. Iedereen die een bijdrage wil storten, heel graag! Giro 4842992, t.n.v. Vereniging Vrienden Rembrandtpark Amsterdam.

Ook zijn we dringend op zoek naar mensen die kunnen helpen met werven van sponsors. Heb je daar ervaring mee en wil je helpen, bel dan met 06-12649604. Of mail naar info@Rembrandtpark.org.

Want: wij laten dit simpelweg niet op ons zitten.

NO WAY!

De Vrienden van het Rembrandtpark

Jan Tooropstraat 6, 1062 BM Amsterdam
Tel. 020-3460670, of 06-12649604
email: info@rembrandtpark.org
website: www.rembrandtpark.org

Thursday, August 11th, 2005 Bomenkap

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief