Finaal parkdebat op 13 juli in Slotervaart

Winnen weer de geld- en bouwbelangen? Of wint ons park, en de democratie?

Aan alle parkvrienden,

Tijdens de strijd tegen de vernietigende ingrepen in het Rembrandtpark, hebben wij jullie afgelopen jaar veertien keer gevraagd om ons park te komen steunen, in de deelraads- en commissievergaderingen, op hoorzittingen en andere belangrijke momenten.

Veertien keer zijn jullie in grote getale naar de publieke tribune gekomen. Jullie hebben met zijn allen de politiek volstrekt duidelijk gemaakt wat jullie vonden van de plannen van Slotervaart om in ons park een autoweg aan te leggen ten gunste van de Andreas-nieuwbouw.

Elke keer bleek het wéér niet de laatste keer. Maar we kwamen vooruit, stapje voor stapje. En op 8 juni was het zover. De deelraad nam een motie aan om het besluit over de weg langdurig uit te stellen. Omdat die niet nodig blijkt, zelfs verkeersproblemen zal veroorzaken. En omdat het een onaanvaardbare ingreep op de Hoofdgroenstructuur is, waar behalve tienduizenden bewoners ook de Raad voor de Stadsontwikkeling en het Milieucentrum tegen zijn.

Het blijkt dat die weg er is doorgedrukt, door systematische desinformatie en misleiding, van bewoners, gemeenteraad én deelraad.

Bij verschijning van het recente verkeersrapport werd het nog gekker. Onderzoeksresultaten die tegen de weg pleitten werden weggelaten, en conclusies waarschijnlijk gemanipuleerd. De deelraad trapte hier niet in.

Ondanks alles wordt nu opnieuw getracht de weg door te drukken. Deze keer dreigt stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch met het contract met projectontwikkelaar Proper Stok, dat dat al vorig jaar werd afgesloten ondanks dat de inspraak nog steeds niet is afgelopen!

Er wordt gezegd dat Proper Stok met torenhoge schadeclaims zal komen. De partijen die tegen de weg zijn – SLT, CDA, Groen Links, D66 en onafhankelijk raadslid Frits Hermans – onder zware druk gezet. Met dreigementen die nooit meer te controleren zijn want het overleg tussen stadsdeelbestuur en Proper Stok vindt plaats achter gesloten deuren.

Op 13 juli komt de vuurproef. Dan zal Henk Goettsch trachten de deelraad omver te krijgen met de ‘onderhandelingsresultaten’, die eigenlijk dreigementen zijn. En dan zal de deelraad haar rug opnieuw recht moeten houden.

Wij willen hen helpen dat te doen. Want als dit niet goed gaat, verliest ons park. Maar dan verliezen ook wij, en alle Amsterdammers. Maar vooral verliest dan de democratie. En ook het laatste restje geloofwaardigheid van het politiek bestuur zal verdwijnen. Want om na alles wat is gebeurd deze weg nog te willen doorzetten, zou simpelweg absurd zijn.

Wij vragen jullie in deze eindstrijd jullie steun te geven, door allemaal te komen. Liefst met vrienden en kennissen.

Kom naar de tribune van stadsdeel Slotervaart op 13 juli, om 19.30 uur.
Plaats: Pieter Calandlaan 1 (bij Station Lelylaan)

Hopelijk tot dan!
De Vrienden van het Rembrandtpark

Jan Tooropstraat 6, 1062 BM Amsterdam
Tel. 020-4120678 of 06-12649604.

Saturday, July 9th, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief