Bericht: iepenkap wegens ziekte

In het Rembrandtpark worden deze week vier iepen gekapt wegens iepenziekte. De afdeling groenbeheer van Stadsdeel Slotervaart heeft de VVR daarvan op de hoogte gesteld. Iepenziekte is heel erg besmettelijk, en direct kappen is de enige mogelijkheid. Het gaat om twee iepen bij het recent geplaatste kunstwerk ‘de Schelp’ in het middendeel van het park, en twee iepen bij het Landje. Daar wordt ook meteen een wilg gekapt die de watermerkziekte heeft.

De bomen zijn gecontroleerd op nesten.

Uitstel van de weg

Onze strijd voor het park, waarbij jullie ons nu een jaar lang hebben gesteund, lijkt eindelijk vruchten af te gaan werpen. Woensdag 8 juni besloot de deelraad Slotervaart dat de afslag voorlopig niet doorgaat. De duur is nog onduidelijk, maar vermoedelijk wordt het een kwestie van jaren. De raad stemde na een bewogen discussie – voor het oog van weer een volle tribune! – met een grote meerderheid van 16-5 vóór het op de lange baan schuiven van de beslissing. Alleen de VVD was tegen. Stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch gaat de komende maand onderhandelen met projectontwikkelaar Proper Stok. Daarna zal de deelraad op 13 juli beslissen hoe lang het uitstel wordt.

Tuesday, June 21st, 2005 Natuur in het park

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

August 2019
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief