Persbericht debat 8 juni

De geplande weg in het Rembrandtpark wordt voorlopig nog niet aangelegd. Dat was woensdag de uitkomst van een lang en bewogen debat in de stadsdeelraad van Slotervaart, Een motie voor het op de lange baan schuiven van de beslissing werd onder grote publieke belangstelling met een forse meerderheid (17-4) aangenomen.
Hoe lang het uitstel wordt, staat nog niet vast. Stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch bedong extra tijd om te onderhandelen met de projectontwikkelaar.

De afslag van de Lelylaan in het Rembrandtpark is bedoeld als snelle aansluiting naar de A10 vanaf het Andreasterrein. Daar zal de komende jaren een nieuwbouwwijk met 500 woningen en 10.000 m2 kantoorruimte verrijzen.
De afslag gaat echter door de Hoofdgroenstructuur. Toen het plan vorig jaar aan het licht kwam, ontstond massaal protest bij omwonenden. Milieucentrum Amsterdam ontwikkelde een parksparend verkeersalternatief, dat op last van de deelraad nader werd onderzocht door de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer. Het bleek dat de afslag – waarvoor inmiddels tweehonderd bomen zijn gekapt – voor de verkeersafwikkeling rond de Lelylaan niet nodig is.
Echter er is al een contract afgesloten met projectontwikkelaar Proper-Stok, die nu dreigt terug te komen op zijn grondbieding. Volgens stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch zijn grote schadeclaims te verwachten.

Initiatiefnemers Slotervaart Leefbare Tuinstad, Groen-Links, D66 hadden de weg in het park liefst meteen definitief uit de plannen geschrapt. Een motie die daartoe door Groen-Links en D66 werd ingediend, haalde het echter niet omdat volgens mede-initiatiefnemer CDA de praktische gevolgen nog onvoldoende te overzien zijn.
Het voorstel van het CDA om de gevolgen opnieuw te beoordelen als de nieuwbouw op het Andreasterrein grotendeels bewoond is, kreeg de steun van de PvdA. Echter pas nadat Henk Goettsch, die schrappen van de weg ‘contractbreuk’ noemde, een maand de tijd had bedongen om samen met de Proper Stok naar ‘creatieve oplossingen’ te zoeken.
Op 13 juli neemt de deelraad een nadere beslissing.


Hierbij een foto van de grote opkomst op de Commissievergaedring van 6 juni j.l. Allemaal heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid, het heeft zeker indruk gemaakt.
(Met dank aan Feyona van der Molen voor de foto.)

Thursday, June 9th, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.

Abonneer U!

Search

 

Categorie├źn

Kalender

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief