Extra nieuws Commissievergadering 6 juni/VVR vogelrondleiding 5 juni

Beste Parkvrienden,

Afgelopen dagen kregen jullie onderstaande oproep voor de beslissende stadsdeelvergaderingen op 6 en 8 juni. Hier zal besloten worden of er wel of geen afslag van de Lelylaan door het park komt.

Inmiddels is bekend geworden dat op de Raadscommissievergadering van maandag 6 juni, waar het beslissende debat over de weg zal worden gevoerd, verschillende organisaties hun visie op onze zaak zullen presenteren. Behalve Milieucentrum-directeur Erwin Knijnenburg zal ook de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling het advies toelichten dat zij deze week over de weg zal uitbrengen.

Heet hangijzer wordt het verkeersrapport: hierover zal de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer een toelichting geven. Dit punt zal mogelijk veel stof doen opwaaien want de samenvatting is niet in overeenstemming met de inhoud van het rapport. Uit het rapport zelf blijkt duidelijk dat de verkeersweg absoluut niet nodig is!

Nu zijn het de financiële belangen van projectontwikkelaar Proper Stok, die als argument voor aanleg van de weg moeten dienen.

Kortom het wordt een hete en beslissende discussie op 6 juni. Op basis van wat hier gebeurt zullen de deelraadsleden hun standpunt bepalen, en op 8 juni een definitief besluit nemen.

We hopen jullie allemaal op één of beide data te zien op het stadsdeelkantoor, Pieter Calandlaan 1 (bij station Lelylaan). Aanvang: half 8.

Voor iedereen die naast de strijd voor ons park ook graag iets leuks wil: Zondagochtend 5 juni geeft vogeldeskundige Teun van Dijk een vogel-rondleiding in het Rembrandtpark. Onder meer zullen we veel broedende paartjes en wsch. ook halsbandparkieten zien. Verzamelen om 8.30 bij het bankje tussen de twee bruggetjes bij de Montessorischool.

Hartelijke groet,

De Vrienden van het Rembrandtpark.

Tuesday, May 31st, 2005 Natuur in het park

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

August 2019
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief