Beslissend debat over afslag Rembrandtpark op maandag 6 juni/Slotervaart hakt knoop door op woensdag 8 juni

Aan alle Parkvrienden,

De laatste etappe is aangebroken. Volgende week besluit de deelraad Slotervaart of er in het Rembrandtpark een afslag van de Lelylaan komt.

Op maandag 6 juni wordt het beslissende debat gevoerd, tijdens een commissievergadering die hiervoor speciaal is belegd. Behalve de VVR zal ook directeur Erwin Knijnenburg van het Milieucentrum tegen de verkeersweg pleiten. Ook de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling spreekt zich ertegen uit.
Op woensdag 8 juni neemt de deelraad het definitieve besluit.

Het zal een pittige politieke strijd worden.
Jullie zijn op de publieke tribune hard nodig.

Vorige week kwam aan het licht dat de weg door het park voor de toekomstige verkeersafwikkeling rond de Lelylaan absoluut niet noodzakelijk is! Dat bleek uit het verkeersonderzoek naar het parksparende verkeersmodel van het Milieucentrum. Niemand kan nu meer om deze conclusie heen.
De afslag van de Lelylaan in ons park – een geasfalteerde tweerichtingsweg met een weg voor zwaar bouwverkeer ernaast! – is jarenlang niet openbaar bekend gemaakt, en uit de inspraak gehouden.
Nu blijkt dus er ook geen enkele goede reden voor te bestaan.

Deze weg mag er niet komen!

Maar: er staan financiële belangen op het spel. Er zijn al contracten aangegaan met een aannemer en een projectontwikkelaar, die dreigt met schadeclaims. Initiatiefnemers Groen-Links, CDA, Slotervaart Leefbare Tuinstad en D66 – die met één stem meerderheid het verkeersonderzoek voorstelden – staan onder zware druk. Of zij de rug recht zullen houden, is nu de grote vraag. Als iedereen die deze nieuwe inbreuk op Amsterdams kostbare parkgroen niet wil, dit laat zien op de tribune, is de kans reëel dat het lukt. Dan wordt het Rembrandpark gespaard voor nog veel grotere schade dan nu al is aangericht.

We hebben hier een jaar lang voor gevochten. Velen van jullie hebben zich ingezet. We vragen jullie om ons park in deze beslissende week te steunen:

  • Kom naar de commissievergadering op maandag 6 juni: het debat over de verkeersrapport en de bouwbelangen contra het park. Van 19.30 -20.30 uur
  • Of kom naar de deelraadsvergadering op woensdag 8 juni: dan valt de definitieve beslissing over de weg. Aanvang: 19.30 – ??
  • Liever nog, kom allebei deze dagen!

Plaats: Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1 (bij Station Lelylaan). Neem s.v.p. vrienden en kennissen mee. Maak gerust duidelijk hoe belangrijk het park is met posters, spandoeken, foto’s etc. En geef dit bericht door!

We hopen jullie allemaal te zien!

Hartelijke groet van de Vrienden van het Rembrandtpark

Sunday, May 29th, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

October 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief