25 mei: geen debat over parkafslag maar over waterloop, 8 juni: debat parkafslag

Beste Vrienden,

Niets is bestendig. Ook de agenda van Raadscommissie III van Slotervaart niet. Op de agenda van 25 mei stond, zoals wij eerder meldden, het debat over de verkeerskundige rapportage over het verkeersmodel van het Milieucentrum.

Het debat gaat op 25 mei niet door. Wel wordt dan over de waterloop in het park gesproken.

De commissie wil met het debat over de weg eerst nog wachten op het advies dat de Raad voor de Stadsontwikkeling hierover vermoedelijk gaat uitbrengen. Op 8 juni wordt de knoop in één keer doorgehakt door de voltallige deelraad.

Steeds duidelijker wordt dat de weg door het park verkeerskundig gezien totaal niet nodig is. Maar of hij er ook echt niet komt, is nog steeds onzeker. Op 8 juni wordt beslist of ons park van deze inbreuk gespaard blijft. Hou deze datum dus vrij in je agenda (half acht ‘s avonds). Jullie aanwezigheid is dan meer dan ooit van belang!

Op 25 mei wordt in Raadscommissie III wel gesproken over een ander belangrijk Rembrandtpark-onderwerp: de aanleg van de nieuwe waterloop door de Ruigtewei. Hiervoor zijn de werkzaamheden inmiddels begonnen. De waterloop lijkt echter veel breder te worden worden dan eerst bekend was: totaal, inclusief (brede) oevers, 40 meter! Daardoor zal hij ook nog veel meer bomen gaan kosten dan was aangekondigd. Die wil men vermoedelijk in juni gaan kappen.

Wij hebben de raadsleden en de stadsdeelvoorzitter aangeschreven om duidelijk te maken dat wij hier erg verontrust over zijn. Het park mag niet nog verder worden aangetast, er zijn al zoveel bomen gekapt!. Hopelijk zal dit plan in de commissie van 25 mei worden bijgesteld, zodat de de schade niet nog groter wordt.

Uiteraard is iedereen die dit belangrijk vindt welkom op de publieke tribune. Dat helpt alleen maar. Wij zijn er natuurlijk ook.

Tot ziens, en anders hopelijk tot 8 juni!

Hartelijke groet,

de Vrienden van het Rembrandtpark.

Monday, May 23rd, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

October 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief