Update zandopslag

Dag Parkvrienden,

Eergisteren verspreidden wij onderstaand bericht over de zandstort en boombescherming in het park.

Zoals jullie waarschijnlijk is opgevallen, ligt het afgegraven zand nog steeds op de Ruigtewei, en is het niet opgeslagen op de plek verderop waar de weg zou moeten komen. Voor alle duidelijkheid: die weg is aan de westkant van het park gepland, langs de Lelylaan richting Nachtwachtlaan, op de plek waar in maart honderden bomen gekapt zijn. De weg wordt tot 8 juni in ieder geval niet aangelegd. Aan de oostkant wordt nu gegraven voor de aanleg van een duiker onder Lelylaan.

Binnen het stadsdeel en bij de uitvoerders blijken misverstanden te hebben bestaan over waar het afgegraven zand precies zou worden gestort.

Voor zover wij hebben kunnen achterhalen, blijft het zand nu liggen waar het ligt. Echter, de aannemer heeft het op ons verzoek wel weggehaald van de boomwortels. Het stadsdeel heeft toegezegd hier verder beter op te zullen letten.

Wij vinden de situatie op dit moment dan ook acceptabel. Uiteraard zullen we scherp in de gaten houden of de bomen goed beschermd worden tijdens de werkzaamheden.
Hierbij nogmaals onze gegevens als jullie zien dat er iets mis gaat: info@Rembrandtpark.org of 06-12649604.

Belangrijk weg-debat op 25 mei

Of de verkeersweg er moet komen, wordt op 25 mei besproken op commissievergadering op Stadsdeel Slotervaart (19.30 uur) De commissie debatteert dan over de onderzoeksrapportage over het alternatieve verkeersmodel van het Milieucentrum. Dit belooft een spannend debat te worden. Zowel het Milieucentrum als de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, die het onderzoek uitvoert, zullen aanwezig te zijn om een toelichting te geven. Jullie aanwezigheid is weer heel belangrijk!

De definitieve knoop wordt op 8 juni doorgehakt door de voltallige deelraad. Maar op de commissievergadering van 25 mei wordt de aanzet gegeven.
Dus, als je enigszins kunt, kom op 25 mei! Jullie komst en steun vanaf de publieke tribune maakt veel verschil!

Iedereen die komt, maakt de kans groter dat ons park behoed wordt voor de verkeersweg en voor nog veel meer extra schade.

Hartelijke groet,

de Vrienden van het Rembrandtpark

Saturday, May 14th, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.

Abonneer U!

Search

 

Categorie├źn

Kalender

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief