Henk Plomp, 1938 – 2010

 

Henk Plomp als vendelzwaaier

Henk Plomp als vendelzwaaier

Vrijdag 5 maart overleed ons ere-lid Henk Plomp. Henk werd eenenzeventig jaar oud. De voorzitter van de VVR memoreerde Henk voorafgaand aan zijn begrafenis met de volgende tekst. 

Namens het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark wil ik graag het woord tot u richten.
Henk is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de VVR en heeft altijd veel ondersteunende activiteiten voor het bestuur ondernomen. Zo maakte hij ter gelegenheid van de foto tentoonstelling Focus een richtingwijzer/boom en een vlag.
Ook was hij altijd present als de VVR ergens een kraam bemande, zoals bij de Baarsjesdag of een milieumarkt van Eigenwijks. Hij wist dan altijd weer met kleine zaken de kraam goed tot zijn recht te laten komen en tevoren op het een en ander de aandacht te vestigen door bijvoorbeeld op zijn scootmobiel een sandwichbord te bevestigen.

Ook bij het Rembrandtparkfestival was Henk altijd van de partij, zowel bij de vormgeving als bij het festival zelf. En zo wist hij op het voorlaatste festival de beide stadsdeelportefeuillehouders van de Baarsjes en Slotervaart elk een glas ter hand te stellen met daarin gegraveerd ”ik steun de VVR”.

Henk zat altijd vol ideeën. Zo speelde hij ook nog met het idee van het opzetten van een poëzieroute door ’t park. Op het poëziefestival in het park las hij drie gedichten van kinderen voor als voorproefje.

Gelukkig heeft hij het resultaat van 5 jaar strijd tegen de weg door het park nog mogen meebeleven. Voor al zijn inzet is Henk een paar jaar geleden door de vereniging ook onderscheiden, door zijn benoeming tot erelid. Hij was daar zelf ook reuze trots op en de hem daarbij ter hand gestelde das hing op een speciale plaats in zijn huis.

Henk was iemand die een grote maatschappelijke betrokkenheid toonde. Vandaar zijn activiteiten voor Scouting; de klankbordgroep Andreas-ziekenhuis, bewonerscommissie Johan Jonghkindstraat, de kinderboerderij Uilenburg en de VVR.
Ook in de stadsdeelraad wist Henk zijn woordje te doen omtrent zaken die hij van maatschappelijk belang vond.

Als iemand van ons heengaat, stemt dat meestal droevig, maar Henk heeft toch bijna 72 jaar onder ons vertoefd en dat hadden de artsen en zijn ouders indertijd nooit durven denken. Aanvankelijk was zijn levensverwachting hooguit 12 jaar, later 18 jaar. Maar Henk wist van geen opgeven.
Ondanks alle teleurstellingen die Henk in zijn leven heeft ondervonden, bleef hij doorgaans optimistisch. Als hij in een dal terechtgekomen was, was hij alweer bezig met plannen voor de toekomst.
Dat hield hem ook op de been, ook toen het fysiek allemaal steeds moeizamer ging, bleef hij aan de gang. Hij was niet alleen inventief, maar had ook twee rechterhanden. En zo was hij altijd wel aan het knutselen met het e.e.a. om iets voor elkaar te krijgen.

Ook n.a.v. het eerste lustrum van de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark was hij op zijn ziekbed al weer aan het frutselen aan een blijvende herinnering voor de aanwezigen op dat jubileumfeest.

Het idee was af, de uitvoering kon hij niet meer ter hand nemen, maar dat stokje nemen we als VVR bestuur graag van hem over. En zo zal een aantal mensen over enige tijd namens Henk toch nog een herinnering aan dat feest ontvangen.

Henk voor al jouw bijdragen in diverse vormen namens het bestuur van de VVR hartelijk dank.

12 maart 2010

Monday, March 15th, 2010 Algemeen

2 Comments to Henk Plomp, 1938 – 2010

 1. Respect voor Henk Plomp. Op zulke mooie mensen drijft een vereniging. Goed gedaan!
  Sterkte bij het verwerken van het verlies.
  Namens Vrienden van het Vondelpark

 2. Peter van Woensel Kooy on March 20th, 2010
 3. Vandaag 5 jaar geleden alweer. Ik hoorde het toen pas later in Juni. Maar nu vergeet ik het zeker niet.. hoe alles gelopen is heeft blijkbaar zo moeten zijn. Maar daar mag het niet om gelden dat ik je nu niet als herinnering heb. Je bent en blijft mn papa. 05.03.’10 – 05.03.’15

  http://rembrandtpark.org/wp/?p=361

  Op deze link leest u zijn laatste bezigheden hoe de privésfeer toen was laten we buitenbeeld.

  Dit op mijn fb geplaatst. Ik zal hem nooit vergeten.

 4. elise plomp on March 5th, 2015

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief