Inspraakavond herinrichting Rembrandtpark Zuid

*  Op 1 maart de inspraakavond Rembrandtpark Zuid
*  Op 17 maart de terugplant van schietwilgen in het park
*  De toekomst van het Rembrandtpark

Inspraakavond herinrichting Rembrandtpark Zuid

Datum: maandag 1 maart 2010, van 19.30 tot 21.30 uur
Plaats:  Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1

Voor Rembrandtpark Zuid is een mooie groene toekomst een flinke stap dichterbij gekomen.
Samen met de VVR en andere bewoners heeft stadsdeel Slotervaart een heel groene voorlopige ontwerpschets gemaakt voor het zuidwestelijk parkdeel: bomen, met heesters, terug langs de Lelylaan, zodat de auto’s daar zo snel mogelijk weer uit zicht raken. En aanplant van veel struiken elders in het gebied. Aan de meest westelijke kant, richting Nachtwachtlaan, komen bomen in het gras, die op den duur een aaneengesloten bladerdak zullen vormen. Het fiets- en voetpad komen zoals voorheen dicht tegen de Lelylaan aan te liggen en de bouwweg wordt natuurlijk weer weggehaald. Voor de herinrichting worden geen bomen gekapt.

Van harte welkom op de inspraakavond!  Hier kunt u al uw vragen kwijt en kunt u zeggen of het beter kan. Op het stadsdeelkantoor kunt u de tekening ook nu al bekijken. Tijdens de inspraakperiode, van 17 februari t/m 30 maart 2010, kunt u verder een schriftelijke inspraakreactie naar het stadsdeel sturen.  De toekomstige stadsdeelraad van Nieuw West zal een besluit nemen over het ontwerp, een besluit voor de verkiezingen op 3 maart aanstaande is niet haalbaar. De nieuwe bomen en struiken kunnen dan komend najaar geplant worden, als het mee zit.

Op korte termijn nieuwe schietwilgen in het park

Op woensdagmorgen 17 maart, de boomfeestdag, zullen kinderen van de 7e Montessorischool 28 nieuwe schietwilgen planten, ten oosten van ’t Landje. U bent bij deze uitgenodigd om de bomen in het park te verwelkomen.

Om kwart over 9 houdt wethouder Paulus de Wilt, Groen Links, een toespraak op de school. Om kwart voor 10 plaatst hij een herinneringspaal in het stuk park tegenover ’t Landje, waar de  schietwilgen komen te staan. Dan kan het planten van de bomen beginnen, op de plaats waar in het najaar van 2009 hetzelfde aantal grote bomen gekapt moest worden vanwege het risico dat ze om zouden waaien. Zie daarover het eerdere bericht d.d. 24 september 2009 op de website www.rembrandtpark.org

Tot ziens op 17 maart?

Hoe ziet de toekomst van het Rembrandtpark eruit?

Al  een tijdlang probeert de VVR hier een duidelijk beeld van te krijgen, hetgeen erg moeilijk blijkt te zijn. Er is veel gaande. Hierbij een greep uit de vele factoren die meespelen.

Vanuit de centrale stad is de Structuurvisie van Amsterdam in de maak, met grote gevolgen voor het groen en de parken in de stad. Ook zijn ideeën over de Community Playground ofwel ‘Ons Rembrandtpark’ in ontwikkeling, waar de stadsdelen Slotervaart, De Baarsjes en de centrale stad bij betrokken zijn. Tegelijkertijd werkt stadsdeel Slotervaart aan het beheerplan en het bestemmingsplan voor het park. Op 3 maart worden de verkiezingen voor de Gemeenteraad en de stadsdeelraden gehouden, gevolgd door stadsdeelfusies, waardoor alles weer anders wordt. Op verschillende niveaus leven uiteenlopende ideeën over de toekomst van de parken in het algemeen en het Rembrandtpark in het bijzonder. Variërend van een soort ‘pretpark’ met veel verstening voor miljoenen bezoekers per jaar vanuit de hele stad tot uitdrukkelijk een groen park, waar iedereen natuurlijk van mag komen genieten, maar wel in hoofdzaak op de buurt gericht. Dicht bij huis, en waar ook mensen die minder mobiel zijn rust en natuur kunnen ervaren. Juist in een stad die steeds voller gebouwd wordt.

Ondanks veel speurwerk blijft de VVR met veel vragen zitten. Een aantal daarvan is te lezen in het artikel in de Westerpost van 17 februari, dat u kunt lezen door de link aan te klikken. Zodra meer duidelijkheid over de situatie ontstaat, krijgt u opnieuw bericht. Er is nog veel meer te vertellen over ontwikkelingen rond het Rembrandtpark, als u vragen heeft, mailt u die dan gerust naar info@rembrandtpark.org, of u kunt bellen op telefoonnummer 06 – 24680850.

PS Vergeet u niet om 1 maart en 17 maart in uw agenda te zetten?

Thursday, February 18th, 2010 Herinrichting, Natuur in het park

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief