Herinrichtingsavond Rembrandtpark, 19 april 2005

Velen van jullie hebben inmiddels al een uitnodiging ontvangen of de aankondiging gezien: in het stadsdeelkantoor van Slotervaart is op 19 april om half acht een informatie- en inspraakavond over het Rembrandtpark. Deze avond is het vervolg op de roerige inspraakavond in mei vorig jaar, toen tot schrik van veel buurtbewoners een aantal ingrijpende idee├źn over omlegging van de padenstructuur en aanleg van ‘thematuinen’ werden gelanceerd. Er was toen veel protest. De meeste mensen willen dat het Rembrandtpark puur en onaangetast blijft, met kronkelige paadjes en veel natuurlijk groen – het moet geen gecultiveerd publiekspark worden.

De huidige plannen zijn wat dit betreft een hele verbetering: bescheiden ingrepen om de padenstructuur te herstellen en verbeteren, praktische aanpassingen zoals ouder-vriendelijke bankjes en natuurlijke verfraaiingen van de entrees. Het zuidelijk deel van het park, waar onze strijd tegen de autoweg zich afspeelt, is helaas buiten de herinrichtingsopdracht gehouden.

De VVR heeft vanaf juli vorig jaar samen met buurtbewoners regelmatig overleg met de herinrichters gehad over de plannen. Zoals het er nu uitziet vinden wij dat dit echte verbeteringen zijn, die het karakter van het park niet aantasten maar eerder versterken.

Wel zijn we van mening dat het nog steeds deplorabele onderhoud van het park dringend moet worden verbeterd. Dit is een andere kwestie, maar ook hier zullen we – zodra de politieke strijd tegen de verkeersweg minder tijd eist – stevig de aandacht op gaan vestigen.

Wij zullen op de informatieavond aanwezig zijn, en we hopen jullie daar te zien!

Dinsdag 19 april, bedrijfsrestaurant van het stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1 (bij Station Lelylaan)

De tekening met het voorstel hangt tot die datum in de hal van het stadsdeelkantoor. Vragen: J. Broekhuizen, tel. 7989520, of per email via info@slotervaart.amsterdam.nl

Hartelijke groet,

de Vrienden van het Rembrandtpark

Friday, April 15th, 2005 Herinrichting

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorie├źn

Kalender

October 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief