Deelraad Slotervaart beslist tot onderzoek MCA-model

Aan alle parkvrienden,

Met jullie aller hulp is gisteren, woensdag 23 maart, op de deelraadsvergadering van Slotervaart een succes geboekt. De deelraad heeft zich in meerderheid uitgesproken voor onderzoek van het groene verkeersmodel van het Milieucentrum. Als dat model er door komt, blijft het park gespaard van autoverkeer. Hoe triest het ook is dat dan 300 bomen voor niets zijn gekapt, nog steeds kan dit belangrijke resultaat worden gehaald. Er is echter nu een absurde situatie ontstaan: het Dagelijks Bestuur wil tijdens het onderzoek, dat één á twee maanden zal gaan duren, toch starten met het aanleggen van het zandlichaam voor de verkeersweg in het park. Dit mag uiteraard niet gebeuren.

Nipte meerderheid

Initiatiefnemers SLT, Groen-Links, D66 en CDA zagen woensdag hun onderzoeksvoorstel na een voor ons spannende discussie aangenomen met een nipte meerderheid van 11 tegen 10 stemmen. (Dezelfde meerderheid waarmee in 2002 het sloopbesluit van het Andreasgebouw viel.) Verschillende buurtbewoonsters, waaronder voorzitster van de Ouderen Advies Raad De Baarsjes Sieny van den Brink, hadden vooraf in de ‘open microfoon’ duidelijk gemaakt wat ze van het onzalige verkeerswegplan vinden. ‘Voor onze oudere bewoners is het park een wandeling naar buiten. Als men ouder wordt, om niet te zeggen hoogbejaard, wordt de actieradius kleiner. Men stapt niet meer zo op de tram of trein om naar zee of naar de bossen te gaan. Men kan nog wel met behulp van stok of rollator het park in.’  

Opvallend genoeg was eigenlijk geen enkel partij ernstig tegen het voorstel voor onderzoek van het verkeersalternatief. De PvdA pruttelde over ‘vertraging in de bouw op het Andreasterrein’ en stemde tegen ‘maar niet ten principale’,  terwijl de VVD zich  buiten de discussie hield. Stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch beijverde zich nog met een reeks tegenargumenten van praktische aard (te duur, te lang) maar die maakten onvoldoende indruk. Ook het argument dat het bouwverkeer per se door het park moet, kon niet overtuigen: er ligt immers een prima bestaande route door de zuidelijke Nachtwachtlaan. ‘En we hebben nu gezien wat de schade aan het park is’, aldus Groen-Links fractievoorzitter Peter Rijkenberg.

Aannemers, jammer dan

Echter het lukte de vier partijen niet om Henk Goettsch te bewegen de aanleg van de weg te stoppen. Er is een aannemer gecontracteerd, die betaald moet worden, en het zand dat van het Andreasterrein wordt afgegraven moet worden gestort. ‘Ik zal proberen er rekening mee te houden, maar ik kan niets beloven’, aldus Goettsch. ‘Die afspraken waren allang gemaakt.’

Dat mag zo wezen, maar de situatie is nu natuurlijk anders. Walste het Dagelijks Bestuur met de bomenkap op 9 maart al over de koerswijzigende deelraad heen, aanleg van de weg gaat nu recht tegen het besluit van die deelraad in. Bovendien, die extra aannemerskosten heeft het stadsdeel helemaal aan zichzelf te danken. Als Slotervaart de verkeersweg door ons park niet buiten de inspraak had gehouden door het plan jarenlang onder tafel te houden, was dit allemaal niet gebeurd. Dan hadden wij al in 2001 onze bezwaren en protesten kunnen uiten, voordat er een aannemer te bekennen was. Dan waren we meteen met alternatieve plannen gekomen. Maar het stadsdeel zweeg al die tijd en niemand wist het. In De Baarsjes is het plan zelfs tot de dag van vandaag helemaal nooit officieel gepubliceerd. Portefeuillehouder Liesbeth Stricker heeft op de door ons aangedragen bewijzen overigens nog steeds niet gereageerd.

Slotervaart moet de consequenties gaan nemen, al kost dat een lieve cent. De aanleg van de weg mag niet van start gaan. Als dat toch zou gebeuren, zullen wij daar al onze pijlen op richten. Want ligt dat zand er eenmaal, dan gaat het nooit meer weg.

Het is al dramatisch genoeg dat er driehonderd bomen zijn gekapt (plus nog tientallen voor een nieuwe waterloop). De ravage in het park en op het Andreasterrein schokt nog dagelijks vele voorbijgangers en parkbezoekers. Dit is niet de stadsvernieuwing en ‘vooruitgang’ die wij willen. Dit is niet hoe wij met ons prachtige park en onze kostbare bomen willen omgaan. Dit is niet hoe het moet, Slotervaart.  

Met de beslissing van de deelraad zijn we blij. Maar wij zullen doorgaan.

24 maart 2005

Vrienden van het Rembrandtpark

Thursday, March 24th, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief