VVR gaat bij de Raad van State in beroep tegen de bomenkap

Circa 300 bomen in en om het Rembrandtpark zouden binnenkort gekapt moeten worden voor de aanleg van onder andere een nieuwe afslag van de Lelylaan door de zuidzoom van het park.

Er is een een parksparend verkeersmodel ontwikkeld door Milieucentrum Amsterdam, maar dit is nooit goed onderzocht. Wij willen dat dit alsnog gebeurt.

Vandaag werd bekend, dat de provincie geen bezwaar heeft tegen het bouwrijp maken van het Andreas-Ensemble (ten zuiden van de Lelylaan). We zien nu geen mogelijkheden meer om de bomenkap op het Andreas-terrein tegen te houden. Het indertijd door ons gepresenteerde alternatief is niet overgenomen.

Onze strijd voor de bomen in het Rembrandtpark gaat natuurlijk onverminderd verder.

Vanochtend hebben we daarover dan ook een gesprek gehad met de stadsdeelvoorzitter en portefeuillehouder verkeer van stadsdeel Slotervaart. Er was wederzijds respect voor elkaars positie. Maar dit heeft niet geleid tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing.

Het plan voor de verkeersweg is pas vorig jaar bekend geworden in de om het park liggende stadsdelen Slotervaart, De Baarsjes en Oud-Zuid. Toen was het al (jaren) te laat om bezwaar te maken tegen het plan zelf. De inspraak is dus niet goed verlopen.

Onze bezwaren hierover hebben we tot nu toe nergens kunnen inbrengen, ook niet bij de rechter. Want dat kan formeel pas in een latere fase. Dan hebben we een grote kans gelijk te krijgen, maar als wij nu niets doen liggen de bomen in het Rembrandtpark binnenkort al om. Dat is in feite een gat in de rechtspraak.

Daarom gaan we de Raad van State nu vragen zich in deze bomenkap-procedure toch ook al uit te spreken over de inspraak. De kaalkap in Amsterdam gaat nog door. Maar wij zullen ons blijven verzetten.

We houden jullie op de hoogte.

Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark, 23 februari 2005.

Wednesday, February 23rd, 2005 Bomenkap

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorie├źn

Kalender

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief