Meer groeiruimte voor een gezonder Rembrandtpark

Graag delen we onderstaand bericht van de gemeente Amsterdam over het Rembrandtpark.

Begin februari starten we met de werkzaamheden om bomen en beplanting in het Rembrandtpark meer groeiruimte, licht en voedingsstoffen te geven.

Waarom dit nodig is

Het Rembrandtpark is verdeeld in bosjes. De bosjes zijn nog geen 50 jaar oud. Bij de aanleg zijn veel bomen op een klein oppervlakte geplant. Dit is gedaan om snel een groen park te krijgen. Op dit moment vormen de bomen een dicht bladerdak, waardoor te weinig licht valt op de bodem. Hierdoor kunnen jonge bomen en de kruiden- en struikenlaag op de bodem zich slecht ontwikkelen. Deze zijn van belang voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Wat we gaan doen

Voor elk bosje bepalen we welke bomen we kunnen en willen behouden. Dit zijn vaak soorten die oud kunnen worden, zoals de eik of de beuk. We verwijderen de bomen die de groei van deze bomen in de weg zitten. We letten er hierbij op dat we zo weinig mogelijk bomen verwijderen per bosje. We halen alleen bomen weg, waar dit echt nodig is. We verwerken het hout dat vrijkomt als schuilplaats voor dieren en voedsel voor beplanting. Zo ontstaat een gesloten kringloop in het park.

Uitvoering en planning

Elk jaar dunnen we ongeveer een kwart van de bosjes. Dit gebeurt meestal tussen november en april, wanneer bomen geen nieuwe bladeren aanmaken. En we de natuur het minste verstoren. Na 4 jaar zijn alle bosjes aan de beurt gekomen en begint de cyclus opnieuw. Begin februari starten we met het eerste tijdvak. We verwachten eind februari klaar te zijn.

Contact

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Monique Stolp via, M.stolp@amsterdam.nl

Wednesday, January 31st, 2024 Natuur in het park

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

November 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archief