Netwerkgroep Rembrandtpark verwelkomt graag nieuwe deelnemers!

Het park zit momenteel in een renovatietraject, dat over meerdere jaren is uitgesmeerd. Men heeft er voor gekozen om in kleine stappen het gehele park te renoveren, maar de gebruikers van het park daarmee zo weinig mogelijk ongemakken te bezorgen.

Een aantal zaken is inmiddels al zichtbaar ter hand genomen: een inhaalslag met dunning van het boombestand / nieuwe aanplant, en zoveel mogelijk materiaal in het park behouden. Zo zijn takkenrillen opgezet, die kleine zoogdieren en zangvogels meer mogelijkheden in het park bieden. Gekapte boomstammen zijn op de parkbodem achtergelaten om schimmels en kleinere dieren kansen te bieden het natuurlijke afbraakproces in het park zichtbaar te maken en daarmee de biodiversiteit te versterken, zodat meer soorten in het park een plek kunnen krijgen.

Alle bruggen met glaspanelen zijn volledig gerenoveerd. De bebouwing op het Landje is gerenoveerd / vernieuwd. De entree vanaf de Jan Evertsenstraat is geheel vernieuwd. Het water rond de schooltuin en het Landje is onlangs gebaggerd.

Er staat echter nog veel meer te gebeuren, misschien heeft u er op de kraam van de gemeente bij de viering van het 50 jarig bestaan van het park op 9 sept. j.l. ook al iets van bekeken. Er is een groep van betrokken bewoners bij het park, die regelmatig met de betrokkenen vanuit de gemeente bij elkaar komt, doorgaans op ’t Landje. Hier worden de laatste werkzaamheden en onder handen komende werkzaamheden besproken, waarbij de inbreng van de bewoners van grote waarde blijkt. Door allerlei omstandigheden zijn er wat deelnemers aan dit overleg uit beeld verdwenen (o.a. verhuizing, werktijden), waardoor we best weer wat versterking kunnen gebruiken.

U wordt niet overlopen met vergaderingen, doorgaans 3 overleggen in een jaar, dus het kost niet heel veel van uw vrije tijd.

U steekt er zelf ook heel veel van op, en weet uit de eerste hand wat er op korte termijn in en met het park gaat gebeuren. Als u nu denkt, nou dat lijkt me leuk, interessant en uitdagend om er mee aan de slag te gaan, geef dat dan via een e-mailtje met uw contactgegevens te kennen aan de voorzitter van de Vrienden van het Rembrandtpark, Teun van Dijk via tr.vandijk@planet.nl  of een telefoontje via 020-6 14 14 92.

Hopelijk kunnen we u verwelkomen op het eerstvolgende overleg, waarvan u dan tijdig in kennis wordt gesteld.                                                                                                                      

Teun van Dijk

Sunday, October 15th, 2023 Algemeen

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archief