Weg door Rembrandtpark komt er

Van: www.parool.nl

door: MARCEL WIEGMAN

AMSTERDAM – Er komt een weg door het Rembrandtpark. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten. De weg is nodig voor ontsluiting van het terrein van het vroegere Andreasziekenhuis, waar vijfhonderd woningen komen.

De aanleg van de nieuwe aan- en afvoerroute voor het gebied, een afslag van de Lelylaan, gaat ten koste van minstens driehonderd bomen in het zuidelijk deel van het park.

Woningen gaan in dit geval boven groen, vindt PvdA-wethouder Duco Stadig van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Hij heeft bovendien haast met de aanleg, omdat het bouwverkeer voor de nieuwe wijk dat van de A10 komt, er gebruik van moet maken.

In de gemeenteraad werd gisteren door vrijwel de voltallige oppositie bezwaar gemaakt tegen de nieuwe weg. Volgens SP en GroenLinks zijn er goede alternatieve routes, zeker voor het bouwverkeer. Dat zou vanaf de A10 via de Delflandlaan en de Nachtwachtlaan kunnen rijden. Het zeer hoge en zware verkeer kan rijden over de Theophile de Bockstraat. Tegen de tijd dat de woningen klaar zijn, zou dan alsnog gekeken kunnen worden of een extra weg nodig is. Volgens Stadig geeft zo’n route een onacceptabele druk op de bestaande wegen en de woonbuurten.

Een motie van de oppositie om de afslag Lelylaan door het park tegen te houden, werd aanvankelijk gesteund door coalitiepartij CDA. Dat trok echter zijn steun in na de toezegging van Stadig met stadsdeel Slotervaart te overleggen over de aanleg van een weg die een minder groot deel van het Rembrandtpark zal aantasten.

De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark haalde in november vorig jaar nog drieduizend handtekeningen op tegen het plan voor de weg.

© Het Parool, 03-02-2005

Thursday, February 3rd, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief