Ontransparante besluitvorming rond afslag Rembrandtpark

Van: www.d66amsterdam.nl

In de raadsvergadering is vandaag naar voren gekomen dat de besluitvorming rondom de aanleg van een afslag door het Rembrandtpark bepaald niet transparant is geweest. De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark en het Milieu Centrum Amsterdam maakten de Raad erop attent dat de genomen beslissing over de afslag niet expliciet is gemaakt. D66, de SP, Amsterdam Anders /de Groenen en Groenlinks voelden daarop Stadig vandaag aan de tand.

In deze kwestie is de procedure rond de besluitvorming niet goed verlopen. De Raad is niet voldoende geïnformeerd over de aanleg van een afslag door het park en de daarmee gepaard gaande aantasting van de HoofdGroenStructuur (HGS). De HoofdGroenStructuur is door deze Raad min of meer heilig verklaard. Er moeten zwaarwegende redenen en argumenten zijn om hier een stuk vanaf te halen. Besluiten die de HoofdGroenStructuur direct raken dienen dan ook expliciet door de Raad te worden genomen. Dit is in het geval van de afslag door het Rembrandtpark niet gebeurd.

De vorige gemeenteraad heeft 27 februari 2002 ingestemd met de ontwikkeling van het Andreasterrein en de herinrichting van de Lelylaan. Helaas stond bij het besluit hierover nergens expliciet vermeld dat er sprake is van de aanleg van een afslag door het Rembrandtpark heen. In eerdere stukken werd er nog een afslag langs het park vermeld, in het stuk waarover besloten werd op 27 februari 2002 stond helemaal geen afslag vermeld en nog later was er in drie regels sprake van een afslag dóór het park. Een significant verschil en het besluit was al genomen. Kortom de informatievoorziening aan de Raad is niet toereikend geweest.

Ivar Manuel: “Met de HoofdGroenStructuur moet zorgvuldig worden omgegaan. Er steeds stukjes vanaf halen met als argument ‘het is toch een groot gebied’ is voor D66 niet acceptabel. Elke verandering moet in de gemeenteraad expliciet besproken worden. Wij betreuren dus deze gang van zaken.”

Reageren: D66@raad.amsterdam.nl

Datum: 2-2-2005  

Wednesday, February 2nd, 2005 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief