Protesteer 13 mei tegen de Rembrandtparkweg!

Oproep NO WAY Oproep NO WAY Oproep NO WAY

Protesteer 13 mei tegen de Rembrandtparkweg !

  • Laatste kans om de omstreden nieuwe verkeersweg door het park tegen te houden en nog eens vele bomen te redden.
  • Op woensdagavond 13 mei voert de Slotervaartse politiek de beslissende discussie over de weg!
  • De Bezwarencommissie heeft n.a.v. de hoorzitting negatief geadviseerd over de wegaanleg.
  • Het stadsdeelbestuur wil dat de raad dit advies naast zich neerlegt.
  • Dit is ongehoord en ondemocratisch!!!
  • Daarom moeten we massaal van ons laten horen!

Raadscommissievergadering van woensdag 13 mei 2009
Locatie: Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1 (bij Station Lelylaan)
Tijdstip: als u er  om 19,30 uur bent is dat in principe op tijd. (De raadscommissie zelf begint om 18.30 uur maar de verkeersweg is agendapunt 8.)
Als u uw mening duidelijk wilt maken, kunt u zich uiterlijk 24 uur van tevoren opgeven via griffie@slotervaart.amsterdam.nl

Wie niet aanwezig kan zijn mag zijn ongenoegen tevoren mailen naar info@slotervaart.amsterdam.nl, ter attentie van het stadsdeelbestuur


De laatste ontwikkelingen rond de Rembrandtparkweg

De jaren durende en massale strijd tegen de aanleg van een verkeersweg door het zuidelijk deel van het Rembrandtpark is nu in een beslissende fase gekomen. Op 24 maart vond de hoorzitting plaats over de 240 ingediende bezwaarschriften. Deze protesten vertegenwoordigden duizenden mensen en betroffen allemaal de geplande verkeersweg (die dieper het park zal ingaan dan de huidige, nooit gebruikte bouwweg). Een onafhankelijke bezwarencommissie heeft naar aanleiding hiervan een advies opgesteld voor de deelraad van Slotervaart. Het advies van de Bezwarencommissie is te lezen op de website van de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark (VVR) www.rembrandtpark.org. De conclusies waren schokkend.

De Bezwarencommissie zal de deelraad van Slotervaart negatief adviseren tijdens de raadscommissievergadering op 13 mei: “Er kan geen weloverwogen besluit plaatsvinden over de noodzakelijkheid van een verkeersweg in het Rembrandtpark.” Een deugdelijke inhoudelijke onderbouwing ontbreekt terwijl het park een beschermde status heeft op grond van de Hoofdgroenstructuur. Een rapport van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer zou de aanleg van deze definitieve weg moeten rechtvaardigen. De bezwarencommissie spreekt echter van een “besmet en onduidelijk” rapport waar overduidelijk de samenvatting niet bij het rapport hoort. Oud-raadsleden en een huidig raadslid vertelden tijdens de hoorzitting duidelijk hoe de raad in 2005 door het toenmalige stadsdeelbestuur is misleid met het “aangepaste” verkeersrapport.

De bezwarencommissie adviseert de deelraad om de verkeerssituatie opnieuw te laten beoordelen.

De Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling heeft in het verleden al negatief over de weg geoordeeld. Het Milieucentrum Amsterdam is negatief over deze weg. Ook is er niet getoetst aan de regels voor de Hoofdgroenstructuur. De Technische Adviescommissie Hoofdgroenstructuur heeft slechts een pré-advies uitgebracht, over één voorgelegde variant van de weg. Ook hier zijn dus niet de juiste procedures gevolgd.
De bezwarencommissie adviseert om de meningen van betrokkken instanties en partijen mee te wegen, waaronder Milieucentrum  en de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark, die vele omwonenden vertegenwoordigt.

Het publieke vertrouwen in het openbare bestuur is volgens de bezwarencommissie geschonden. Desondanks wil het stadsdeelbestuur van Slotervaart dat de deelraad dit advies naast zich neerlegt, zonder dat er voor de verkeersweg ooit een goede reden is gegeven. Voor de talloze protesteerders is dit verbijsterend en ondemocratisch!

Tijdens de commissievergadering van de deelraad op 13 mei zal de politiek beslissende discussie gevoerd worden. Begin juni zal het definitieve besluit vallen. Als tegen alle redelijkheid in toch besloten wordt een definitieve weg aan te leggen, zal de VVR een bodemprocedure aanspannen bij de Raad van State.

Voor meer informatie:

Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark
Jan Tooropstraat 6, 1062 BM Amsterdam
tel   06-12649604 of 06-24680850
Email: info@rembrandtpark.org
Website: www.rembrandtpark.org

Wednesday, May 6th, 2009 Algemeen, Bomenkap, Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief