Uitnodiging Algemene Ledenvergadering: 14 juni 20.00 uur

Hierbij nodigt het bestuur u van harte uit voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Datum: donderdag 14 juni 2018

Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur (lezen notulen en jaarverslag)
Plaats: Eigenwijks (Joop Beijerzaal) op adres Jan Tooropstraat 6 in Amsterdam

Op de vergadering bespreken we graag de gebruikelijke zaken die de vereniging betreffen, zoals bij voorbeeld het jaarverslag en het financiële overzicht van 2017 en voorts de actuele onderwerpen, zoals de ontwikkelingen rondom de stadsboerderij, broedvogels. Graag horen we uw mening.

Er is nog een goede reden om de ledenvergadering te bezoeken: we hebben Cor Hotting gevraagd deze avond een presentatie te houden over de ontwikkeling van de schooltuinen in Amsterdam en die in het Rembrandtpark in het bijzonder. Cor is een boeiende verteller, die al vele jaren in de organisatie van het schooltuinwerk stadsbreed werkzaam is.

U kunt zich aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering, of vragen stellen, op info@rembrandtpark.org of telefonisch op nummer 020-6141492. Aanmelding is niet verplicht, maar we stellen uw aanmelding zeer op prijs. Overigens is de ledenvergadering alleen toegankelijk voor leden.

Graag tot ziens op 14 juni!

Agenda

  1. Opening, vaststelling van de agenda en mededelingen
  2. Goedkeuring notulen ALV 2017 en bespreking algemeen jaarverslag 2017
  3. Financieel jaarverslag 2017, het verslag van de kascontrole commissie  en de samenstelling van de nieuwe kascontrole commissie, de begroting 2018
  4. Herverkiezing bestuurslid Vincent de Jong, en verkiezing kandidaat bestuursleden Eva de Rijk, Ineke Dijk en Gerard Molewijk. Zie bijlage onderaan deze uitnodiging waar deze drie kandidaten zich voorstellen.
  5. Actuele ontwikkelingen zoals de Stadsboerderij en bodem/boom onderzoeken.
  6. Presentatie Cor Hotting: de schooltuinen en hun ontwikkeling
  7. Rondvraag en sluiting

 

Met vriendelijke groeten,
het bestuur van Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark
P/a Jan Tooropstraat 6, 1062 BM Amsterdam
Telefoon: 06 – 020-6 14 14 92
E-mail: info@rembrandtpark.org

Gezien de kosten sturen we geen acceptgiro’s meer voor de contributie. Als u dat nog niet gedaan heeft, wordt u vriendelijk verzocht zelf een overschrijving te maken naar bankrek. NL24INGB0004842992. U kunt ook zelf uw bank een machtiging geven om jaarlijks de contributie van €5,00 of meer over te maken op onze bankrekening, dan heeft u er geen omkijken naar.

 

Op zaterdag 16 juni om 14.00 uur zal IVN natuurgids Gert Snoei een excursie door het park leiden en de belangstellenden het e.e.a. vertellen over dan bloeiende planten en hun bezoekers. De excursie zal starten bij de parkentree tussen de Zevende Montessorischool en het Ringparkgebouw. Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, dient u zich voor deze excursie wel op te geven via info@rembrandtpark.org of telefonisch via 020-6 14 14 92.

 

Introductie Eva de Rijk:

Beste leden,

Mijn naam is Eva de Rijk, en ik ben omwonende van het Rembrandtpark. Ik ben betrokken bij groen en natuur in en rond de stad en wandel graag in ons mooie park. Ik weet aardig wat van bloemen en zangvogels, en ben vaak actief geweest bij het IVN met natuuronderhoud.

Ik ben gevraagd om het bestuur te versterken, en doe dat graag, al heb ik wisselend de tijd om echt een bijdrage te leveren. Ik signaleer wel eens afval naar de gemeente en ik ruim regelmatig zwerfafval op.

Wat mij betreft is het park een plek waar rust en natuur te vinden is, liefst zonder versterkte muziek en grote mensenmassa’s. Festivals zijn aan mij niet besteed en het beleid om steeds meer evenementen in het park te laten plaatsvinden, daar ben ik het niet mee eens.

Als ik bestuurslid word, zal ik me in de eerste plaats in gaan inlezen, en kijken en luisteren naar wat er allemaal speelt m.b.t het Rembrandtpark, om te zien hoe ik mij nuttig kan gaan maken.

Hartelijke groeten,

Eva.

 

Introductie Gerard Molewijk:

Omdat ik mij op verzoek van het VVR-bestuur beschikbaar heb gesteld voor een bestuursfunctie binnen de VVR, heb ik de vraag gekregen iets over mijzelf te vertellen, vooral in verband met het Rembrandtpark. In feite ben ik daar al circa 20 jaar mee bezig. In de periode 1998-2002 zat ik in een participatiegroep over de Lelylaan en toen was bebouwing van de zuidrand van het park een serieuze optie. Er circuleerden zelfs stedelijke brochures waarin het hele park als bouwgrond werd voorgesteld. We hebben daar krachtig tegen geprotesteerd.

Van 2002 tot 2010 zat ik voor SLT (Slotervaart Levendige Tuinstad) in de deelraad van Slotervaart. Iedereen herinnert zich nog wel dat er in die jaren sprake was van de aanleg van een overbodige afslag door de zuidkant van het park. Deze strijd is door de geweldige inzet van bewoners en met steun van SLT en meerdere fracties in de deelraad uiteindelijk gewonnen. Een zeldzaam voorbeeld van een overwinning van het groen op asfalt.

Van 2010 tot 2014 zat ik voor BNW81 (Bewonersbelangen Nieuw-West ’81) in de gefuseerde deelraad van Nieuw-West en van 2014 tot 2018 in de bestuurscommissie van Nieuw-West. Ook toen heb ik mij uitvoerig met het park beziggehouden, zoals het voorkomen dat de ‘bosrand’ langs de Jan Evertsenstraat wordt gekapt om daar een nieuwe en overbodige ingang te maken. Vlakbij zijn er immers al twee ingangen: in de Orteliuskade en de Staalmeesterslaan. Er is nu besloten om de ingang aan de Staalmeesterslaan te verfraaien en parkachtiger te maken.

Vanaf de verkiezingen op 21 maart is de binnengemeentelijke democratie feitelijk opgeheven (de ‘stadsdeelcommissie’ is niet veel meer dan een praatgroep) en zit ik niet meer in de politiek. Omdat het Rembrandtpark mij natuurlijk blijft interesseren, wil ik mij daar graag voor blijven inzetten. Om die reden stel ik mij op 14 juni verkiesbaar voor een functie binnen het bestuur. Uiteraard ben ik dan bereid om vragen van leden te beantwoorden.

Gerard Molewijk

 

Introductie Ineke Dijk:

Beste leden van de V.V.R.,

Door Teun van Dijk ben ik gevraagd om algemeen bestuurslid te worden van de V.V.R. Ik moest er wel even over nadenken, maar heb besloten dit te doen. Mijn naam is Ineke Dijk. Ik woon al sinds begin 1975 in de Staalmeesterslaan. Ik ben 85 jaar, maar nog heel actief.

Dat geldt zeker voor het Rembrandtpark. Vanaf het begin heb ik me ingezet in eerst contactgroepen, ben lid van de V.V.R. ook vanaf het begin en nu zit ik al vanaf het begin in de Netwerkgroep Rembrandtpark. Voor veel V.V.R. leden zal bekend zijn wat wij in al die jaren hebben moeten “vechten” voor het behoud van dit mooie park. Van snelweg tot aanvoerweg voor hotels, van bomenkap tegengaan tot bereiken dat we tegenwoordig goed worden geïnformeerd over de plannen. Eindelijk het gevoel krijgen dat we serieus genomen worden. Maar ook weten dat het nog steeds hard nodig is, dat je om dit gevoel te behouden, er “bij moet blijven”. En dat is wat de V.V.R. doet. Zolang het mogelijk is, wil ik daar als bestuurslid aan meewerken. Ik hoop dat jullie vertrouwen in mij hebben.

Helaas kan ik door familieomstandigheden 14 juni niet aanwezig zijn op de jaarvergadering.

Met vriendelijke groeten,

Ineke Dijk

Amsterdam, 30 mei 2018

Monday, May 28th, 2018 Algemeen

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

January 2021
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief