Verbodsborden voor honden in het Rembrandtpark

We hebben veel vragen gekregen van mensen die onaangenaam verrast zijn door de borden ‘Verboden voor honden van 1 april tot 1 oktober’ die sinds het najaar 2015 op diverse plaatsen in ons park staan.

274f59d5

Maandenlang hebben we intensief, maar helaas tevergeefs, geprobeerd het stadsdeel (Nieuw-West) ertoe te bewegen om die borden te vervangen door bordjes met de tekst ‘honden aangelijnd op het pad, met opruimplicht’. De ambtenaren houden star vast aan het sinds 2004 geldende beleid waarin staat dat het zogenaamde wisselgebied van 1 april tot 1 oktober verboden is voor honden.

We begrijpen dat beleid in de regel wordt uitgevoerd. Wat we niet begrijpen, is dat nu ineens geen rekening wordt gehouden met de gegroeide praktijk sinds 2004, het jaar dat het geldende beleid is ingevoerd. Mensen met honden steken sindsdien immers door naar het gebied waar ze ook ’s zomers welkom zijn. Deze praktijk werkt goed, voorkomt hinderlijk omlopen en levert geen overlast op. Even de enkeling daargelaten die zich nergens iets van aantrekt. Dat hou je nu eenmaal altijd, maar doorgaans houden alle parkbezoekers gewoon rekening met elkaar zodat iedereen er lekker kan genieten.

U kunt stadsdeel Nieuw-West duidelijk maken wat u ervan vindt door te mailen naar info@nieuwwest.amsterdam.nl of door te bellen met nummer 14020.
 Wij plaatsen uw reactie graag als ‘comment’ bij dit bericht op deze website. Klik op ‘comments’ onder dit bericht om uw commentaar door te geven.

Tenslotte kunt u op de entreeborden van het park bekijken waar het wisselgebied zich bevindt. We kunnen u ook een kaartje mailen als u dit wilt, en het hondenbeleid, maar de entreeborden in het park zijn duidelijker.

In ieder geval wensen we iedereen veel lentegenot in het park!

Thursday, March 17th, 2016 Algemeen

6 Comments to Verbodsborden voor honden in het Rembrandtpark

 1. Volslagen belachelijkheid om een complete groep (hondenbezitters) buiten te sluiten uit een bepaald gedeelte van het park. Laat staan de aangelijnde doorgang te beletten.
  Men zou beter mensen aangelijnd met OPRUIMPLICHT op de borden kunnen zetten gezien de bergen ONOPGERUIMD AFVAL die mensen achterlaten inclusief poepluiers en complete barbeques.

  Pure discriminatie van een bepaalde groep mensen (hondenbezitters) die doorgaans betere manieren hebben dan PICKNIKKERS en FESTIVAL gangers die het park BLIJVEND bevuilen en beschadigen met ook geluids VERVUILING en ernstige overlast.
  Over de SCOOTERS nog maar niet gesproken!

  WAAR IS HET TOEZICHT OP DEZE MISSTANDEN???!!

  Een boze en verontwaardigde burger die al 15 jaar in het Rembrandt park komt mét honden.

 2. D.C. Sunder on March 17th, 2016
 3. belachelijk, ik ruim al jaren het park op op zaterdagochtend met wat anderen.
  we zien vooral SCHADE DOOR MENSEN!!!!
  wanneer houdt alle gekte eens op, wel festivals, geen honden?????
  PARKEN, zijn voor rust, natuur, honden met hun baas, kinderen,
  naast die stinkstad, PARK is geen feesttent

 4. p.m. boin on March 17th, 2016
 5. Jammer, ik vind honden juist gezellig. En inderdaad minder vervuilend dan de park-onvriendelijke festivals en scooters.

 6. M.F. van der Schoor on March 17th, 2016
 7. Wat een onduidelijke tekst! Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er nu aan de hand is.

 8. Ellie on March 18th, 2016
 9. De borden die nu in het park hangen zijn heel duidelijk. Zowel qua beeld als tekst.
  Daar vele aangelijnde baasjes geleid worden door gestoorde honden zijn eenvoudige regels de aangewezen weg om het park prettig te houden ook voor de mensen zonder honden. Zeker in de ‘picknicktijd’ wanneer mensen op de grond zitten te eten.

 10. Rommert on March 19th, 2016
 11. Mensen bouwen alles vol, en willen dan ineens het laatste beetje natuur opeisen voor zichzelf!?!?!?
  Ik merk niks van overlast door honden in het Rembrandtpark (in geen één park volgens mij), maar de rotzooi van mensen is meer dan aanwezig!
  Picknickende mensen passen zich maar aan… dieren hebben al helemaal niks meer!
  Persoonlijk loop ik op m’n tenen voor al die arrogante mensen, zodat ze maar geen last van mij, m’n kinderen (want die mogen ook al bijna niks meer), of m’n hond hebben.
  Ik begrijp ook niet waarom een festival wel okay is???En wat denk je van al die sporters met hun harde muziek terwijl de nachtdieren misschien wel tevoorschijn willen komen).
  Een park is een stuk natuur in de stad… geen groene huiskamer!

 12. Tanya on October 19th, 2016

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief