Actie tegen muziekoverlast festivals

88296319_3fb6cc5e33_b

Veel parkbezoekers zijn niet blij met de ontwikkelingen rond evenementen in parken en dan met name de dance-evenementen. Naast alle schade die er door in parken aangericht wordt, is er ook sprake van geluidsoverlast tot in de verre omgeving. Mensen ontvluchten hun woonplek als er in de nabijheid zo’n festival plaatsvindt. Als je buren je confronteren met zo’n onwenselijke overlast kun je nog bij de politie aankloppen, maar dat heeft bij dergelijke festiviteiten in een park niet het gewenste effect. Er ligt nu een kans om je zorgen hieromtrent kenbaar te maken.

Er is een zogenaamd volksinitiatief gestart in Amsterdam om de geluidsnormen voor bastonen mogelijk aan te passen aan de huidige praktijk. De bestaande normen dateren nog uit de tijd van voor de housemuziek. Om dit op de agenda te krijgen van de gemeenteraad zijn meer dan 1200 ondertekende reacties nodig.

Op weg naar Basbewust Beleid.

Het gemeentelijke advies met betrekking tot basregulering bij openlucht-evenementen luidt als volgt: “Proefondervindelijk is vastgesteld dat geluidsnormen in dB(C) nodig zijn die afhankelijk van de muzieksoort 10 tot maximaal 15 dB hoger liggen dan de overeenkomstige geluidsnormen in dB(A).“ Meer regulering voor de beperking van basgeluid bestaat er niet, en er is geen wetenschappelijk onderzoek dat deze beleidsregel staaft.

Hier is een vicieuze cirkel ontstaan. Wegens het uitblijven van gegronde klachten wordt de proefondervindelijke vaststelling van de basregulatienorm aangenomen voor waarheid, voor onderbouwd beleid. Tegelijkertijd worden alle klachten ongegrond verklaart omdat festivals ongeveer binnen bestaande normen blijven. Dit is een situatie die zichzelf jaren in stand kan houden en die inmiddels door de werkelijkheid is ingehaald.

Inmiddels is wel duidelijk dat de evenementen meer van de omwonenden vraagt dan ‘het accepteren van enige reuring in de stad’. De overlast is echt en voelbaar, maar de klacht landt niet. De gemeenteraad dient hier, op verzoek van de omwonenden, serieus onderzoek naar te doen, wanneer er 1200 handtekeningen zijn geplaatst.

Lager Toontje verzoekt u het volksinitiatief te tekenen. Alleen kiesgerechtigde inwoners van Amsterdam mogen tekenen, vandaar de noodzaak om adres en een emailadres achter te laten. Een gedetailleerde onderbouwing staat op lagertoontje.nl.

Onderteken de Petitie!

Denise Eijkelenboom en Peter Welp

Wednesday, February 17th, 2016 Algemeen

4 Comments to Actie tegen muziekoverlast festivals

  1. Met alle respect voor degenen die hinder ondervinden van dance en andere festiviteiten; bedenk WEL dat dankzij deze grote groepen, talrijke mensen in de natuur van het Rembrandtparkt, wellicht voorkomen dat het park wordt bebouwd met woon- kantoorcomplexen! Elke munt heeft twee zijden! Hoe meer mensen van het park genieten, ongeacht de reden, hoe kleiner de kans dat projectontwikkelaars poot aan de grond krijgen.

  2. feyona van der molen on February 17th, 2016
  3. breng de rust terug in ons park!

  4. lucy van rooijen on February 18th, 2016
  5. Laten de festivals maar lekker op de daarvoor geschikte terreinen plaatsvinden, dus niet in een stadspark! Het is onzin om het wel te accepteren om bebouwing tegen de gaan want een park heeft een parkbestemming en kan niet worden bebouwd.

  6. Daniela on February 19th, 2016
  7. Het park is om in alle rust – dus zonder festival herrie – met zoveel mogelijk mensen te kunnen genieten van de natuur.
    Festivals kunnen op voldoende andere plaatsen worden gehouden.
    Dit staat los van het feit dat het park het park is en dat er niet in moet worden gebouwd.

  8. Henk Geurtsen on February 21st, 2016

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief