Plan Stadsboerderij is in de inspraak, inloopavond op dinsdag 9 juni 2015

11203726_1013671651984107_7670188151495819805_n

Inloopavond Stadsboerderij

Wanneer: Dinsdag 9 juni aanstaande, van 19 uur tot 20.30 uur
Waar: De Schooltuinen op adres Staalmeesterslaan 435
Onderwerp: Uitgangspunten voor Stadsboerderij Rembrandtpark

Stadsdeel Nieuw-West is al een tijd bezig met het plan om de kinderboerderij en de schooltuinen in het park samen te voegen tot een zgn. Stadsboerderij. Er komen nieuwe, gezamenlijk te gebruiken gebouwen, globaal tussen de huidige kinderboerderij en de schooltuinen in. De tuinen blijven waar ze nu zijn.

De concept nota van uitgangspunten is nu in de inspraak. U kunt hem hier lezen.

Tijdens de inloopavond op dinsdag as. kunt u er medewerkers van het stadsdeel vragen over stellen, en zeggen wat u ervan vindt. Dat geldt als mondelinge zienswijze. De gesprekken zijn individueel. Er komt geen centraal gedeelte met een presentatie of iets dergelijks.

Een schriftelijke zienswijze kunt u indienen t/m 23 juni aanstaande. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u door hier te klikken.

Positief en negatief

Als VVR zien we zeker positieve punten in het plan.

Om er een paar te noemen: vernieuwing van de ruim veertig jaar oude gebouwen. Die komt ook het welzijn van de dieren ten goede. Gezamenlijk gebruik van de gebouwen, en overige samenwerking heeft ook zo zijn voordelen. Verder is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Aan de andere kant hebben we een groot probleem met de nota: bomenkap. Om te beginnen stelt de nota dat alle bomen met een levensverwachting tot tien jaar in het plangebied gekapt worden. De meeste daarvan staan in de voormalige heemtuin. Wij willen dat ze zo lang mogelijk blijven staan, in principe tot aan hun natuurlijke levenseinde.

Daarnaast moet er een nieuwe entree vanaf de Jan Evertsenstraat ter hoogte van de Staalmeesterslaan komen, en meer inkijk vanaf de hele straat langs het park. Ook binnen het park zijn doorkijkjes voorzien (zichtlijnen). Voor dit alles zouden desnoods gezonde bomen opgeofferd moeten worden. Nou, dat zien wij echt anders. Dat hebben we het stadsdeel al eerder laten weten. Wij hebben voorgesteld om ‘om bomen heen’ te denken.

We zijn het kortom niet eens met wat er nu over bomenkap in het stuk staat. Inmiddels is echter afgesproken dat dit punt nader wordt uitgewerkt in het latere programma van eisen. Een creatieve invalshoek kan uitkomst bieden. Je kunt bij voorbeeld ook een wat opener beeld creëren door ‘struikenkap’ in plaats van bomenkap. We wachten verder overleg en uitwerking af. Voorlopig zijn we voorzichtig optimistisch dat er een goed resultaat uit de bus komt.

Saturday, June 6th, 2015 Bomenkap, Herinrichting

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief