Massaal protest tegen verkeersweg!

De actie tegen de verkeersweg in het Rembrandtpark blijkt een massaal protest te hebben opgeleverd. Uit recente telling is duidelijk geworden dat er bij stadsdeel Slotervaart ruim 240 bezwaarschriften zijn ingediend. Een prachtig resultaat!
En verrassend! We hadden de oproep nauwelijks in de media bekend gemaakt, maar een aantal bewoners blijkt hem spontaan zelf verder te hebben verspreid. Er is gereageerd door bewoners uit o.a. Slotervaart,  De Baarsjes en Oud Zuid, maar ook door huurders – en kopersverenigingen, grote bedrijven, de medezeggenschapsraad van de 7e Montessorischool, vereniging BAAT (Bewoners Alliantie Westelijke Tuinsteden), de OAR, ex-raadsleden, en vele anderen. Samen vertegenwoordigen zij duizenden mensen die het Rembrandtpark willen beschermen tegen deze onnodige inbreuk.
Hartelijk dank allemaal!
 
De VVR heeft zelf uiteraard ook een gedegen zienswijze ingeleverd. Als u deze wilt lezen klik hier.
De publiciteit rond de Rembrandtparkzaak is weer goed op gang. Er zijn berichten verschenen in de Echo,  het Amsterdams Stadsblad,  het Parool, en Amsterdam Weekly. Wijzelf hebben in een stuk in in de Westerpost geplaatst waarin een aantal rake uitspraken van bezwaarmakers wordt geciteerd (voor de tekst klik hier).
 
Over een paar maanden houdt Slotervaart een hoorzitting waarvoor alle bezwaarmakers zullen worden uitgenodigd. Daarna zal de stadsdeelraad een besluit nemen over de weg. Ondertussen zullen wij als VVR de Centrale Stad vragen haar verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het Rembrandtpark, dat als deel van de Hoofdgroenstructuur Amsterdam beschermde status heeft. Wij zullen B&W vragen alle achterhaalde en sinds jaren ontkrachte argumenten voor deze inbreuk op dit gemeentelijk beschermde natuurgebied opnieuw tegen het licht te houden en objectief te beoordelen.
 
Ondertussen gaat het stadsdeelbestuur van Slotervaart helaas onvervaard door met nodeloos beschadigen van het park. Deze week is een kapvergunningsaanvraag gepubliceerd voor een nieuw viaduct bij de Lelylaan, waarvoor opnieuw 350 m2 Rembrandtparkgroen zal veranderen in beton. Veel VVR-leden hebben zich al uitgesproken tegen deze buitenproportionele betonconstructie, die weer geheel ‘op zijn Slotervaarts’ is doorgedrukt, door alle democratische regels met voeten te treden. Voor meer informatie en het indienen van een zienswijze klik hier. Let op, dit moet voor 19 november!
 
Het bestuur van Slotervaart beseft nog steeds niet dat de zinloze vernieling van dit waardevolle groen onherstelbare schade toebrengt aan niet alleen onze leefomgeving, natuur en milieu, maar ook aan het vertrouwen van bewoners in de door hun gekozen volksvertegenwoordigers.
Echter dit begint, met uw aller hulp,  in de rest van Amsterdam wel enigszins duidelijk te worden….  nu het stadsdeel zelf nog!
 
 
Met groene groet,
de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark
 
 
 

Sunday, November 9th, 2008 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief