Rembrandtpark opnieuw bedreigd door verkeersweg

Help het Rembrandtpark groen houden!

Rembrandtpark opnieuw bedreigd door verkeersweg

Een verkeersweg door het Rembrandtpark – hoe verzin je zoiets?

Stadsdeel Slotervaart verzon het, jaren geleden! Een handige afsnijdingsroute voor automobilisten naar de Andreasnieuwbouw, door het mooiste, meest natuurrijke en meest geliefde parkdeel. Tweehonderd bomen zijn er al voor gekapt, een gapend gat bij de Lelylaan. Maar de parkweg ligt er nog steeds niet – dankzij jarenlang fel protest door omwonenden en de VVR. 

 

Er is geen draagvlak voor die weg. Hij is in strijd met de beschermde status van het park als deel van de Hoofdgroenstructuur Amsterdam. En er is geen enkele reden voor. De geplande weg is verkeerskundig bewezen overbodig – net zo overbodig als de tijdelijke bouwweg die nu al is aangelegd. De nieuwe verkeersweg zal vooral sluipverkeer aantrekken, extra luchtvervuiling en herrie in het park veroorzaken.  

 

Toch drukte het Dagelijks Bestuur in 2005 de verkeersweg tegen de wens van de toenmalige deelraad in door. Het dreigde met opstappen wegens een zogenaamde miljoenenclaim van de Andreas-projectontwikkelaar. Maar die miljoenenclaim is nu van de baan. Want ook de projectontwikkelaar, Proper-Stok, ziet geen heil in dit soort ‘democratie’.  

 

Nu is Slotervaart dus helemaal vrij om af te zien van dit onzalige plan, deze zinloze vernieling van ons kostbare groenkapitaal. En toch probeert het Dagelijks Bestuur het plan alsnog door te zetten!  Maar de stadsdeelraad moet uiteindelijk beslissen of de verkeersweg doorgaat.  Als u vindt dat er geen auto’s in het park horen, dat er niet nog meer bomen mogen worden gekapt en dat het Rembrandtpark niet nog verder mag worden beschadigd, laat het dan weten!  

 

Wat kunt u doen?

  • Stuur een officiële zienswijze tegen het plan dat nu ter inzage ligt op het stadsdeelkantoor van Slotervaart. Voor een voorbeeld klik hier, u kunt de tekst naar wens in uw eigen woorden aanpassen. Let op, de zienswijze moet vóór 21 oktober bij het stadsdeel zijn! En zet wel de datum en uw handtekening, anders is hij juridisch ongeldig.  Adresseren aan: Dagelijks Bestuur Slotervaart, t.a.v. dhr. S. Bakker, Postbus 2010, 1000 CA Amsterdam. Graag een copie naar de Vereniging Vrienden Rembrandtpark.
  • Schrijf uw eigen protest direct aan de Stadsdeelraad Slotervaart, op hetzelfde postadres, of  per email: info@slotervaart.amsterdam.nl Graag ontvangen we een cc op info@rembrandtpark.org Alleen zo krijgen ook de stadsdeelraadsleden uw protest onder ogen!
  • Ook kunt u uw zienswijze (voor 21 oktober) en/of uw raadsprotest naar de VVR sturen: Jan Tooropstraat 6, 1062 BM Amsterdam. Dan zorgen wij dat het zeker  goed aankomt!

Help ons mooie park groen houden!

Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark

Thursday, September 25th, 2008 Verkeersweg

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archief