Kap 25 bomen noodzakelijk

Het gaat om 1 els, 2 paardekastanjes, 2 schietwilgen, 12 esdoorns, 1 berk, 3 vleugelnootbomen, 3 amberbomen en 1 valse acacia, op 12 verschillende plekken. In overleg is besloten om een grote esdoorn ten noorden van de Postjesweg te laten staan. Er wordt nog bekeken of het mogelijk is de (ingeklonken) bodem, die nu overtollig water vasthoudt, via een technische ingreep weer waterdoorlatend te maken. Als dat lukt, heeft de boom nog een kans.

De wateroverlast is, net als in andere parken, een structureel probleem dat toeneemt o.a. door inklinking van de bodem en door de klimaatverandering. Daardoor leggen steeds meer bomen het loodje, ondanks de uitgebreide maatregelen die het stadsdeel eerder al heeft genomen, zoals het graven van greppels. Nu gaat men onderzoeken of een soort rioolafvoer een oplossing kan bieden. Verder worden voor de bezweken bomen soorten teruggeplant die beter tegen natte voeten kunnen, zoals de els, zwarte berk en moerascypres.

De kapvergunning voor de 25 bomen wordt eind juni aangevraagd, waarna publicatie in de Westerpost volgt. Als u wilt weten waar de te kappen bomen in het park staan, en meer wilt weten over de waterproblemen, kijk dan op

http://members.chello.nl/maabr/docs/KapLijst.doc

http://members.chello.nl/maabr/docs/Locaties_en_fotos.pdf
http://members.chello.nl/maabr/docs/Problematiek.doc
Thursday, June 19th, 2008 Bomenkap

No comments yet.

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief