Festival EdelWise zaterdag 27 juli in het Rembrandtpark

Aanstaande zaterdag worden we onafwendbaar geconfronteerd met festival EdelWise in ons park. Het is helaas niet tegen te houden. De Gemeente Amsterdam wil immers tot in alle uithoeken van de stad zo veel mogelijk festivals met veel te veel decibellen laten houden. De schade aan het groen en de fauna, gehoorbeschadiging, extra rommel en de grote overlast voor omwonenden tot in de verre omtrek moeten de Amsterdammers daarbij maar voor lief nemen. Hopelijk maken de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 een eind aan dit waanidee.

Voor het Rembrandtpark ziet het er voorlopig slecht uit. In de evenementennota van stadsdeel Nieuw-West die op 1 augustus aanstaande zes weken in de inspraak komt wordt ons park geschikt bevonden voor acht grote en vier middelgrote evenementen per jaar. Dat kan betekenen dat we bijna ieder weekend in het festivalseizoen een evenement voor onze kiezen krijgen. Reken maar dat we op de nota zullen reageren! Het stadsdeel organiseert er kort na de zomervakantie een informatieavond over. Zodra de datum bekend is, zullen we u die doorgeven. U kunt dan zelf zeggen wat u er zoal van vindt.

Terug naar festival EdelWise op aanstaande zaterdag

Opbouw en afbouw van het festival

Donderdagochtend om 8 uur wordt het grasveld tussen de Kinderboerderij en ’t Landje afgezet voor de opbouw van EdelWise. Op vrijdag worden er tussen 16 en 19 uur een aantal ‘soundchecks’ gedaan. De afbouw wordt of is op de maandag na het festival voltooid. Dan kunnen parkliefhebbers weer terecht op het grasveld, of wat daar nog van over is. Dat moeten we afwachten.

De festivaldag op 27 juli as.

Het festival zelf duurt van 12 tot 23 uur. Volgens de festivalorganisatie is er tot 18 uur muziek met tussenpozen, maar gaat die vanaf 18 uur continu door. De organisatie heeft vergunning om harde muziek te maken, maar bel gerust
de politie (0900 – 8844) als het u te veel wordt. De politie kan bekijken of men zich aan het aantal toegestane decibellen houdt, of sowieso vragen om de muziek zachter te zetten als er veel mensen bellen. Bellen met het in de bewonersbrief van de organisatie genoemde telefoonnummer is zinloos. Daar wordt de telefoon in het weekend namelijk niet opgenomen!

Uw reactie aan ons, Vrienden Rembrandtpark

Graag horen we hoe u festival EdelWise ervaart.
E-mail: info@rembrandtpark.org
Telefoon: 06 – 24 68 08 50.
Voor plaatsing van uw bericht op onze website: tik uw reactie in bij ‘(No) Comments’ onder dit bericht.

We wensen jullie allemaal een fijne zomer toe!

Thursday, July 25th, 2013 Algemeen

36 Comments to Festival EdelWise zaterdag 27 juli in het Rembrandtpark

 1. Het is verschrikkelijk dit carnavalsbeleid van de gemeente. Geen enkele plek in de stad waar je normaal in een park kunt lopen… Waren parken niet bedoeld voor de stadse mens als uitwijkplek naar rust en natuur? We zullen alles uit de alles uit de kast moeten halen om dit belachelijke tij te keren…geen evenementen in het Rembrandtpark!

 2. D.C. on July 25th, 2013
 3. De gemeentelijke overheid (deelraad of stad daar wil ik vanaf zijn)vindt dat het Rembrandtpark een saai park is, waar niets gebeurt!
  Is het niet juist de bedoeling dat er ontspannen kan worden in een rustige, natuurlijke omgeving vlak bij en/of in de stad?
  Noem het maar saai dat wat groeit en bloeit in het park! Krijgen de dieren in de kinderboerderij oordopjes in, of worden ze getrakteerd op een dagje uit naar de Veluwe?

 4. Henk Geurtsen on July 26th, 2013
 5. 365-5=360 dagen om op dat ene kleine stukje park te komen. Bovendien is de rest van het park die vijf dagen nog gewoon vrij. En anders kan ik u het Vondelpark of de Sloterplas aanraden (beiden op nog geen 5 minuten fietsen!).

 6. B.M. on July 27th, 2013
 7. Ik ben blij dat er eindelijk wat festivals gehouden worden in het Rembrandtpark! Dat er eindelijk wat gebeurd! Ik ben zelf omwonende (Postjeskade) en 50 jaar jong. Gisteravond hadden we wat hinder van de soundcheck en vandaag natuurlijk het festival. Ik vind het gezellig en het Rembrandtpark mag best eens op de kaart gezet worden! Ik vind het geklaag over schade aan het groen een beetje overdreven. Eea doet mij denken aan de vrienden van het Vondelpark. Hebben die ook niet voor elkaar gekregen dat het Concertgebouw-orkest daar niet meer mocht optreden. Heel erg jammer want dat waren bijzondere avonden.
  Ter nuancering: de geplande 8 grote en 4 middelgrote festivals mogen voor mij wel iets minder qua aantal. 🙂

 8. Alexander on July 27th, 2013
 9. Geachte heer, mevrouw,

  Om 20.30 uur was er vanavond 26 juli ineens luide muziek te horen vanuit het Rembrandpark. Middels een zoektocht op het internet heb ik via de site Vrienden van het Rembrandtpark kennis genomen van de plannen voor het festival Edelwise op zaterdag 27 juli. Via deze mail wil ik aangeven dat ik het zeer jammer vind dat een dergelijke vergunning is vergeven. Het meeste belangrijke argument tegen een dergelijk festival is dat het park zich midden tussen de woningen bevindt. Het is voor onze buurt en bewoners van andere stadsdelen een belangrijke en zelfs essentiële plek voor natuur. Vele buurtbewoners ervaren het park als een leefomgeving die rust en ruimte biedt die nog maar weinig te vinden is in onze stad. Een festival van dergelijke omvang en op deze locatie is dan ook zeer onwenselijk.

  – Graag hoor ik van u hoe het besluit tot stand is gekomen voor het verlenen van een vergunning in het Rembrandtpark aan Edelwise?

  – Daarnaast hoor ik ook graag van u hoe het stadsdeel in de toekomst tegen dergelijke vergunningverlening aan kijkt?

  Er zijn andere plekken rondom de stad die veel geschikter zijn voor een samenkomst van zo’n grote groep mensen en de daarbij horende geluidsoverlast.

  Ik hoop dat u de functie van het park respecteert.

 10. V on July 27th, 2013
 11. Als ik het Rembrandtpark was, zat ik niet op zulke zeurpieten van vrienden te wachten. ‘Bel gerust de politie als de geluidsoverlast u teveel wordt.’ Ja, laten we allemaal en masse de politie bellen als de buurman eens hard timmert, mensen bbq’en in hun tuin of zomaar levensgeluiden durven te maken. Maar goed, de vrienden van het Vondelpark hebben daar ongeveer alle gezelligheid weggepest, dan zal nu dit park wel aan de beurt zijn. Bah.

 12. Rianne Meijer on July 27th, 2013
 13. Van mij mag er élk weekend in de zomer een festival plaatsvinden. Een park is niet alleen om de hond uit te laten mensen!

 14. Wim Heitinga on July 27th, 2013
 15. Stelletje ongelofelijke zeuren. Ik woon naast het park en moet mijn best doen om iets van het feest te kunnen horen. Typisch nimbygeneuzel dit.

 16. Shakermaker on July 27th, 2013
 17. Ik woon ook aan het park (Nachtwachtlaan), maar hoor al de hele dag hard gedreun… 🙁 Word er niet blij van.

 18. T.A. on July 27th, 2013
 19. Vanaf half tien zitten we hier in een waanzinnig gebonk. De bassen worden steeds luider.Bands die tegen elkaar wedijveren, tegelijkertijd, in lawaiproductie. De mensen die geen last hebben moeten eens hiernaartoe komen, flat Staalmeesrslaan. Te warm om de ramen dicht te doen. Aan de andere kant geen ramen. We worden er gek van.

 20. luuk wijmans on July 27th, 2013
 21. Sorry hoor jongens, maar dit gaat te ver

  Het is niet ‘jullie park’.
  Als je rust wil, moet je niet de de hoofdstad gaan wonen,
  ga dan gewoon in een rustig dorp wonen: natuur en rust volop
  Een hoofdstad hoort niet rustig te zijn en er zijn 1000x ergere steden in andere landen

  Niet zeuren, ga dan ergens anders wonen.

 22. Casss on July 27th, 2013
 23. Ook hier aan de Postjeskade (Rembrandtparkzijde) enorme herrie. Afschuwelijk. Vreselijk als er zo vaak festivals gaan komen in het Rembrandtpark. Weg rust. Ik vind het ongelooflijk dat zoveel omwonenden zoveel overlast moeten verduren omwille van het plezier van een paar mensen. Het gaat hier niet om een buurman die even teveel timmert of bbq-ende mensen. Het gaat om aanhoudend, hard (versterkt) lawaai waar je je niet tegen kunt wapenen. Je reinste terreur.

 24. Mart on July 27th, 2013
 25. @ Casss: dus omdat het een hoofdstad is mag er opeens lawaai gemaakt worden? Amsterdam is juist zo aangenaam omdat het een rustige stad is waar regels gelden. Als je alles maar toestaat dan wordt het júist een van die 1000 x ergere steden. Verder: het is niet ‘jouw stad’; jij bent derhalve niet degene die bepaalt dat een hoofdstad ‘niet rustig’ hoeft te zijn. Wat wel en niet mag bepalen we met z’n allen.

 26. Mart on July 27th, 2013
 27. Holland op zn smalst weer.. 11 uur plezier van anderen dan wijzelf kunnen we niet hebben.
  Ja het geeft herrie. Maar kunnen we elkaar iets meer plezier in het leven gunnen en pas gaan zeuren over het groen als blijkt dat daar inderdaad schade aan is?
  Met ‘vrienden’ als deze heeft het park geen vijanden meer nodig!

 28. Simoon on July 27th, 2013
 29. Okay, niet mijn soort muziek. En als het werkelijk 12 keer per jaar gaat zijn, en als het allemaal muziekevenementen zouden zijn met dreunende bassen, en als het allemaal in het “festivalseizoen” (?) zou zijn, dan zou dat best wel eens teveel kunnen zijn. Dat zijn wel een boel als-en beste Vrienden. Ik snap dat er een boel mensen zijn die het Rembrandtpark liever alle dagen van het jaar als hondentoilet gebruiken, maar ik vond het allemaal best gezellig. We zijn even wezen kijken (met dank voor het gratis kaartje voor de buurtbewoners Edelwise) en het was een vrolijke boel. Vlak na 11-en ook keurig stil. Ik zeg: Volgend jaar weer?

 30. Buurtbewoner on July 27th, 2013
 31. De reacties op deze website lopen nogal uiteen. Het gaat niet alleen om dit evenement, maar ook om de toekomst van het Rembrandtpark en de mogelijke invulling daarvan met de Nota evenementen van het stadsdeel.
  Op dit moment blijkt uit nieuwsberichten dat een aantal stadsdelen minder vergunningen gaan verstrekken voor evenementen, omdat bewoners en deze stadsdelen er achter kwamen dat festivals toch te veel overlast veroorzaken. Grote evenementen zullen over het algemeen festivals of festivalachtige evenementen betreffen met bijbehorende overlast wat dus ook in het Rembrandtpark zeer mogelijk het geval gaat zijn. Festivals die in andere parken geen vergunning meer krijgen, zullen om die reden op zoek gaan naar een andere locatie en in het Rembrandtpark terecht komen.
  De acht grote evenementen zullen naar mijn idee voornamelijk betrekking hebben op festivals, en daarnaast kunnen dan nog vier kleinere evenementen plaatsvinden. De kans is groot dat deze evenementen allemaal plaats zullen vinden in het festivalseizoen (de maanden juni/juli/augustus), omdat een evenement in de winter nou eenmaal weinig aftrek vindt. Omgerekend bestaat dus de mogelijkheid dat het Rembrandtpark en haar omwonenden ieder weekend in de zomerperiode worden geconfronteerd met overlast.
  Ik denk dat het om die reden goed is om aan het stadsdeel mee te geven dat één festival leuk is, maar acht festivals te veel van het goede is. Wanneer het stadsdeel dit plan toch doorzet, is de kans groot dat dezelfde fout die andere stadsdelen hebben gemaakt, ook in ons stadsdeel wordt gemaakt. Ik ben het wel eens dat er meer evenementen mogen plaatsvinden in het park, maar daarbij valt eerder te denken aan een Sunday Market, zoals die wordt georganiseerd in het Westerpark of bij het IJ, of een openlucht filmfestival. Hierbij zal de geluidshinder niet de 100 dB bereiken die bij een festival wel wordt bereikt. Ter illustratie: de spraakverstaanbaarheid binnen een woning komt bij 50 tot 55 dB al in het geding.
  Het is goed om in discussie te gaan met elkaar en het blijkt dat uit de meeste reactie naar voren komt dat meer reuring in het park gewenst is. Maar aan deze reuring blijkt wel een bovengrens te zitten en die wordt met evenementen met dusdanige geluidsoverlast wel bereikt.

 32. buurtbewoner W on July 28th, 2013
 33. Met ‘plezier voor anderen’ heeft dit bitter weinig te maken. Dit was een puur commercieel festival waarvoor grote delen van het park moesten worden afgezet. Het Rembrandtpark is te klein voor dit soort grootschalige festivals en de omgeving is veel te dicht bebouwd. Er zijn genoeg festivallocaties die veel geschikter zijn, bv Sloterplas en Spaarnwoude. Het Rembrandtpark is een fijn en rustig park, het ontgaat mij wat daar mis mee is.

 34. Kees on July 28th, 2013
 35. Helemaal eens met buurtbewoner W.

 36. Gos on July 28th, 2013
 37. Wat een super mooi feestje! Fijn voor het rembrandtpark om een keer op een positieve manier ontvangen te worden. Ik heb heerlijk op mijn balkon mee mogen doen. Van mij mogen ze ieder weekend een feestje doen, en mogen alle mensen die hier gigantisch lopen te zeiken naar hoofddorp verhuizen, daar zijn geen feestjes en wel parken! Have fun!

 38. G on July 29th, 2013
 39. Als bewoner van de Van Middellandtstraat heb ik afgelopen zaterdag van 12:00 tot 23:00 het Edelwise festival volop in huis meegekregen. En ik moet zeggen, het viel alleszins mee. Met een koptelefoon op kon ik nog prima studeren. Het viel mij wel op dat het plotseling extra gezellig was in de buurt, met jongelui van diverse pluimage die af en aan kwamen. De locatie vond ik perfect gekozen, het lijkt mij een prima ruimte voor zo’n evenement. Voor de liefhebbers was er nog meer dan genoeg ruimte over in de rest van het park om te genieten van een wandeling of een barbecue. Ik vraag mij nu nog af wat de schade is aan het grasveld en hoe lang het duurt voordat die is hersteld. Wat mij betreft is er geen enkel bezwaar om vaker festivals te organiseren. Hoe vaak dat kan is m.i. vooral afhankelijk van de impact op het park (schade en hersteltijd). En het zou goed zijn als het vergunningenbeleid een grote variatie aanmodigt: niet alleen festivals met veel dansmuziek, zoals afgelopen zaterdag, maar bijvoorbeeld ook met koken, singer-songwriters, (andere) kunsten, braderie-achtige activiteiten, etc.

  Het wordt steeds gezelliger in De Baarsjes!

 40. Lucas on July 29th, 2013
 41. Ja laat die festivalgangers maar genieten van het lawaai en vooral zo doorgaan,en ze moeten vooral al die festivals met dat gedreun aflopen, totdat ze een gehoor beschadiging oplopen, dan piepen ze wel anders, leterlijk en figuurlijk.

  N.b.: het draait alleen maar om geld en niet om de “muziek”!! Zakkenvullers!!

  Piep zei de muis in het voorhuis.

 42. Han on July 29th, 2013
 43. Als iemand iets niet leuk vindt, wordt in een daarop volgend commentaar aangegeven dat iemand zeurt. Dat is jammer. Ik denk dat het belangrijk is om iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar mening te geven en daarbij niet direct de ander te wijzen op de mogelijkheid om te verhuizen. Amsterdam is juist zo gezellig door de diversiteit.

  Ik ben van mening dat er meer mogelijk moet zijn in het park, maar ik ben wel van mening dat dit wat mij betreft bij een festival mag blijven. De geluidsoverlast is wel erg groot. Kunst en braderie-achtige activiteiten, zoals Luca aangaf, voegen ook al heel veel toe.

 44. Jan on July 29th, 2013
 45. Er zit gewoon teveel tokkievolk in de parken (en op de grachten en de pleinen). Herrie maken. Troep maken na de barbecue. En als een koter janken als een ander er wat van zegt. Waarom ga je niet lekker zelf in de provincie zitten herrie maken? Daar kom je waarschijnlijk toch al vandaan.
  Ik heb niets tegen een feestje af en toe maar houd ook rekening met de buren. Als je grote ego dat tenminste aan kan…

 46. Sjef Timmermans on July 29th, 2013
 47. Amsterdam begint echt steeds meer een stad van juppies en groot geld te worden. Midden in de stad moeten wonen en dan gaan zeveren over overlast. “Er wordt een muziekfestival georganiseerd en dat kan (misschien) wel luide muziek gaan opleveren, laten we gaan klagen!” En dan gooien ze de boel maar op: Ik kan mijn (ook zo’n mooie, mijn..) park niet meer in. De plantjes gaan stuk. Het geeft zoveel overlast.. Blablabla.

  Ik weet het niet, maar je woont MIDDEN in Amsterdam. Als je niet tegen geluid kan moet je op het platteland gaan wonen. Lekker rustig en weinig kans dat iemand een muziekfestival in een park zal organiseren.

  Wees blij dat er nog iets van cultuur in de stad georganiseerd wordt. Alles wordt al doodgemaakt, terrassen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunst wordt sneller verwijderd dan het geplaatst wordt en een park is meer dan een plek voor buurtbewoners om hun (te) witte benen te laten zien. Het park is van iedereen en een muziekfestival wordt niet wekelijks georganiseerd. Jullie, vrienden van het park zeuren inmiddels echt om het zeuren. Ga op het platteland wonen, kans is groot dat jullie daar oorspronkelijk ook vandaan komen!

 48. Jan Jurk on July 29th, 2013
 49. Goedemiddag ,
  En maar pochen dat amsterdam een wereldstad is. En dan lees je dit gezever. Zo kleinzerig. En de oplossing is zo simpel Legaliseer geluidsoverlast en je bent overal vanaf.

 50. W Heitinga on July 29th, 2013
 51. Beste Mart.
  Het is dus “met zijn allen” bepaald, dat er feesten mogen worden gehouden.
  En ook nog wel op democratische wijze, door gekozen volksvertegenwoordigers.
  Tipje boor de nimby:
  Er zijn genoeg dorpjes binnen de perifeer van Amsterdam, waar er rust-roest geldt.
  Misschien wordt Amsterdam, dat tot de jaren 90 een gezellige cultuurstad was, die niet door betuttelende half bejaarde hipsters om zeep geholpen werdt, weer eens een fijne stad om je geld in uit te geven.
  Deze feesten genereren enorm veel omzet, en werkgelegenheid.
  Denk daar eens aan,in plaats van alleen jezelf.

 52. Teun on July 29th, 2013
 53. Tsja, ik hou kon niet van die drukte, daarom woon ik sinds enige tijd in Drents…

 54. Sir Pete on July 29th, 2013
 55. ps sorry for slechts taal Nederlands, ik ben van UK..

 56. Sir Pete on July 29th, 2013
 57. Er wordt met twee maten gemeten. Een discotheek of cafee-met-live-muziek hoeft maar 1 decibel te hard te gaan of hij krijgt een waarschuwing van de politie. Muziek mag buiten niet te horen zijn voor omwonenden. Maar in de open lucht mag het opeens weer wel?
  Ook verkeerslawaai zijn allerlei strenge EU-normen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de WHO (geluidsoverlast geeft stress en dat leidt tot geaondheidsklachten).

  Het aantal openluchtevemenenten is de afgelopen paar jaar gigantisch toegenomen. Het argument “ga dan in een dorp wonen” is kortzichtig. De stadsdelen zien in dat ze het met hun ruime vergunningenbeleid uit de hand hebben laten lopen. Het mag nog wel een onsje minder, want ook muziek die niet jouw ding is, ofwel onvrijwillig moeten aanhoren van andermans herrie, kan leiden tot gezondheidsklachten. De ego-generatie die anderen de stad uit wil bonjouren, riskeert een boemerangeffect: ga zelf met je evenement naar een plek waar geen mensen wonen.
  Wie geen rekening met anderen wenst te houden, riskeert dat de overheid het voor je gaat bepalen.

 58. Chelly on July 29th, 2013
 59. Houden de vrienden zich ook bezig met de hondenbezitters die het park 365 dagen per jaar laten volschijten door hun op alle mogelijke tijden blaffende vrienden? Dat bezorgt me namelijk veel meer overlast dan een sporadisch festivalletje.

 60. robert on July 29th, 2013
 61. Ik vind alles best zolang die Amsterdamse babyboomyuppen, maar lekker in Amsterdam blijven wonen en niet naar de randgemeenten trekken.

 62. Pieter Helenius on July 29th, 2013
 63. Pff Han ik neem aan dat jij aan het eind staat van je leven? Zelden zo’n zure reactie gelezen. Waarschijnlijk je hele leven bij de overheid “gewerkt”.

 64. hans on July 29th, 2013
 65. Hoop arrogant pest volk hier. Oh oh oh, wat willen we graag in een grote stad wonen, maar geen grootstedelijke dingen aub, we wonen hier tenslotte voor onze rust. Ga lekker in n nieuwbouw wijk wonen, stelletje arrogante wereldvreemde sukkels

 66. Bas on July 29th, 2013
 67. Anneke en ik wonen aan de Staalmeesterslaan/Postjesweg, schuin boven waar het festival plaatsvond. Wij zijn ingegaan op de sociaal handige uitnodiging van Edelwise om gratis een kijkje te nemen, omdat we op zich een leuk feestje zeer kunnen waarderen. Zeker wanneer “lekker eten en creativiteit” wordt beloofd, zoals de communicatiejongens en meisjes van het festival het evenement omschreven.

  Die beloftes werden niet echt ingelost (creativiteit is veel groter bij bijv. de Parade of in de Westergas), maar we hoeven hier geen recensie van het festival te geven. Behalve wanneer het wordt gekarakteriseerd als voor een breed publiek. Dat was het geenszins: het was een feestje als alle andere met hetzelfde publiek als A day in the Park etc.

  Merkwaardig is dat het geluidsniveau van het hoofdpodium zo belachelijk hard was afgesteld. In de eerste plaats voor het festival zélf: enkele sympathieke singer songwriters in de dop op een klein podium werden totaal overstemd door het geluidsgeweld van het grote podium (een van de zangers grapte dat hij zijn akoestische nummers misschien maar op de beat van het hoofdpodium moest afstemmen). Had die creativiteit dan toch geen prioriteit? En: ongeveer een kwart van de bezoekers liep rond met oordopjes! In de tweede plaats voor ons als omwonenden: we hoorden geen muziek meer, maar een dikke brei van luide geluidsgolven. Is dit inderdaad het geluidsniveau dat, volgens de brief van Edelwise aan omwonenden, door stadsdeel Nieuw West oké wordt gevonden? En is dit het geluidsniveau dat festivalbezoekers zélf leuk vinden? Wij hadden de singer songwriter in ieder geval meer eer van zijn werk gegund. En onszelf, na terugkeer van een uurtje Edelwise, een zomeravond waarop de deuren open kunnen.

  Wat ook niet onderschat moet worden is hoe een geldmachine dit is voor de organisatoren, en in het verlengde daarvan wellicht het stadsdeel. Feit is dat bezoekers 40 Euro entree betaalden. Verder betaalden ze 2,60 Euro per muntje en gingen de munten enkel per vijf stuks. Voor een fijne crèpe rekenden wij 2,5 munt per stuk af. Wij gunnen iedereen zijn verdiensten, maar hopen wel dat het stadsdeel direct economisch gewin zorgvuldig balanceert tegen de lusten en lasten van talloze andere parkgebruikers én omwonenden.

  Korte reactie nog op de verwijten van arrogantie e.d. hierboven jegens omwonenden. Onduidelijk is wat er in godsnaam “grootstedelijk” is aan een festival als Edelwise. Wij hebben in Parijs en New York gewoond – dat zijn grote steden, anders dan het nog minder dan 1 miljoen inwoners tellende Amsterdam. In dergelijke écht grote steden zie je een bewust parkbeleid van het stadsbestuur vanwege de grote druk op deze publieke voorziening (en tevens groene longen van een stad). Central Park in New York is wellicht het meest fantastische park ter wereld en is sterk gereguleerd. Je hebt er zelfs een verplichte looprichting voor hardlopers. Om kort te gaan: ieder stadsbestuur, en hier het stadsdeelbestuurtje, moet nadenken over het verenigen van functies van een stadspark. Dát is grootstedelijk. Grootstedelijk is wat ons betreft om in ieder geval het geluidsniveau sterk terug te dringen.

 68. Marc en Anneke on July 29th, 2013
 69. Grote festivals in Amsterdamse parken, niet meer gewenst vanaf 2014!
  Jammer als het beleid van Nieuw West zo wordt uitgevoerd als laatst bij Edelwise. Tuurlijk is het leuk als er dingen worden georganiseerd, maar wel in proporties. Muziekoptredens leuk, maar kan het kleinschaliger en met minder decibellen of is dat niet commercieel genoeg voor het stadsdeel? Het Rembrandtpark is een groen, natuurvriendelijk park waar mensen aan wonen die daar voor kiezen en waar mensen die daar recreatief bezig zijn voor kiezen. Het is geen plek voor kermis of muziekfestivals. De overlast van het Vondelpark verplaatsen naar het Rembrandtpark lijkt me geen goede ontwikkeling. Zo een evenement als Edelwise geeft enorme overlast voor omwonenden en mensen die de rust en de natuur van het park zo waarderen. Ook het BBQ beleid mag worden aangepast net als bij het Vondelpark is gebeurd. Stadsdeel Nieuw-West zou naar mijn inziens het asociale gebruik van het park niet moeten aanmoedigen, maar het gebruik van het park moeten stimuleren op een prettige manier voor natuur, gebruikers en omwonenden! Denk ook aan de natuur waar Rembrandtpark grotendeels zijn schoonheid aan dankt: vogels, bijen en dergelijke hebben enorme last van teveel decibel, dus weer zo een evenement graag met veel minder decibel en stoppen om 22 uur in plaats van 23 uur. Graag eerst nadenken of de baten opwegen tegen de lasten: in dit geval niet!!

 70. Sander on July 30th, 2013
 71. Merkwaardige redenering dat men maar moet verhuizen indien men in de stad niet tegen lawaai kan. Alsof er opeens lawaai mag worden gemaakt omdat het een stad is. Juist in een stad wonen veel mensen dicht op elkaar. De parken hebben, juist in een stad, de belangrijke functie van groen en rust. Motorvoertuigen mogen om die reden ook het park niet in. Gek dus ook, dat zo’n lawaaifestival dat wel mag. Omwonenden zijn vooraf niet geraadpleegd/gepeild. Van democratische stemming is geen sprake (en over de festivalnota moet nog worden besloten, begrijp ik). Ik vraag me af hoeveel de gemeente verdient aan de vergunning. Krom als de gemeente, die zou moeten opkomen voor het welzijn van de mensen, datzelfde welzijn aantast door dit soort festivals toe te staan. En daarmee in feite z’n eigen regels overtreedt. Laat de festivals plaatsvinden op plekken waar niemand er last van heeft. Het grasveld is trouwens behoorlijk beschadigd; kale plekken die we nog zeer lang gaan zien. Nog erger zijn de versplinterde plastic bekers die over het hele veld liggen; die gaan we zo mogelijk nog langer zien. Daar wil je je kind niet meer laten spelen. Komen de organisatoren en deelnemers van Edelwise die rotzooi nog even opruimen? Lawaai maken en troep maken, maar opruimen ho maar.

 72. Geboren en getogen Amsterdammer on July 31st, 2013

Leave a comment

*

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

July 2020
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archief