Archive for May, 2024

Referendum Hoofdgroenstructuur

Beste parkvrienden,

Op 6 juni mag u naast het uitbrengen van uw stem voor het Europese Parlement, ook voor of tegen het voorgenomen besluit over de Hoofdgroenstructuur stemmen.

Dat besluit is een ingewikkeld document van 89 pagina’s. Niet iets om even snel te lezen.

Een handreiking vanuit het bestuur van de VVR is daarom wellicht zinvol. Het gaat hierom:

De gemeentelijke overheid heeft zichzelf de afgelopen jaren niet bepaald betrouwbaar getoond in het respecteren van afspraken over ruimtelijke ordening. Dat speelt op heel veel plekken in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan de voorgenomen bouw van een nieuwe Meervaart in de Sloterplas en de perikelen m.b.t. de Lutkemeer, namelijk om daar een groot distributiecentrum te realiseren.

Meedoen aan het referendum is goed om het gemeentebestuur te laten beseffen dat de betekenis, de beleving van groengebieden, groenstroken, parken en biodiversiteit belangrijk is.

Maar welk vakje kleuren we dan in?

Het gemeentebestuur adviseert: vóór. Maar de rode lijn in het voorgenomen besluit is, dat het gemeentebestuur zichzelf de vraag lijkt te hebben gesteld: hoe kunnen we het ‘groen’ het beste gebruiken? Hoe halen we er het meeste rendement uit? Welke voorzieningen kunnen we in de Hoofdgroenstructuur (waar het Rembrandtpark een onderdeel van vormt) kwijt, zodat we in de stedelijke omgeving zoveel mogelijk woningen kunnen bouwen?

Dat is een makkelijk argument, want het is algemeen bekend dat er een groot tekort aan woningen is. De grond in de stedelijke omgeving levert de gemeente inkomsten op.

Uit het voorgenomen besluit blijkt ook dat het gemeentebestuur zich in het voorgenomen besluit vooral niet te veel wil vastleggen. Het wil het groen wel beschermen, maar zichzelf ook veel vrijheid geven om, bij gebrek aan een degelijke visie op de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, ad-hoc functies toe te staan en in het groen te rommelen. Er zijn dan ook heel goede argumenten om tégen te stemmen.

De mensen die het initiatief hebben genomen om het referendum aan te vragen hebben het voorgenomen besluit over de Hoofdgroenstructuur grondig gelezen.

Op basis van degelijke argumenten concluderen zij: Ben je VOOR het groen? Stem dan TEGEN.

Voor wie nog beter geïnformeerd aan het referendum wil deelnemen, is een bezoek aan de website https://rhgs.nl/ (referendum hoofdgroenstructuur) zeker aan te raden.

Vriendelijke groet,

Bestuur Vrienden van het Rembrandtpark.

Tuesday, May 28th, 2024 Algemeen, Nieuwsbrief No Comments

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering woensdag 5 juni om 20 uur

Beste VVR vriend(in),

Hierbij nodigt het bestuur van de VVR u uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Datum: woensdag 5 juni 2024
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur (lezen notulen en jaarverslag)
Plaats: Ru Paré community, Chris Lebeaustraat 4, in Amsterdam. Let op, dit is direct naast het August Allebéplein.  Dit voormalige Ru Paré-schoolgebouw kunt u het beste betreden via het schoolplein, waar u een grote buitentrap ziet. Die loopt u op om binnen te komen.

Op de vergadering bespreken we graag de gebruikelijke zaken die de vereniging betreffen, zoals bijvoorbeeld het jaarverslag en het financiële overzicht van 2023, en voorts de actuele onderwerpen, zoals de ontwikkelingen rondom de Stadsboerderij, het Ringparkgebouw en de broedvogels. Graag horen we op de ALV uw mening.

U kunt zich aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering, of vragen stellen, via info@rembrandtpark.org of telefonisch op nummer 020-6141492.

We stellen uw aanmelding via bovenstaande gegevens erg op prijs.
Overigens is de ledenvergadering alleen toegankelijk voor leden.

Agenda
1. Opening, vaststelling van de agenda en mededelingen.

2. Goedkeuring notulen ALV 2023 en bespreking  jaarverslag 2023.

3. Financieel jaarverslag 2023, de begroting 2024, het verslag van de kascontrolecommissie en de samenstelling van de nieuwe kascontrolecommissie.

4. Herverkiezing Vincent de Jong; verkiezing Annette Brederoo.

5. Actuele ontwikkelingen, zoals Ringparkgebouw.

6. Parkconciërge Michel Aaij zal vertellen wat zijn functie inhoudt en wat hij in die functie ervaart in het Rembrandtpark

7. Rondvraag en sluiting.

NB:

De banken hebben de acceptgiro afgeschaft. Als u de contributie nog niet betaald heeft voor dit jaar wordt u vriendelijk verzocht zelf een overschrijving te maken naar bankrekening NL24INGB0004842992 t.n.v. Ver. Vrienden Rembrandtpark.

U kunt ook zelf uw bank een machtiging geven om jaarlijks de contributie van € 5,- of meer over te maken naar onze bankrekening, dan heeft u er geen omkijken naar.

Graag tot ziens op woensdag 5 juni.

Met vriendelijke groeten,

het bestuur van Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark.
p/a Tutein Noltheniusstraat 3 hs, 1065EZ  Amsterdam
Telefoon: 020-6 14 14 92
E-mail: info@rembrandtpark.org

Tuesday, May 21st, 2024 Algemeen No Comments

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archief