Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Beste leden van Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark, hierbij nodigt het bestuur u van harte uit voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Datum: donderdag 25 juni 2015
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur (lezen notulen en jaarverslag)
Plaats: Eigenwijks (Joop Beijerzaal), Jan Tooropstraat 6, Amsterdam

20150310163859-IMG_3118

Op de vergadering bespreken we graag de gebruikelijke zaken die de vereniging betreffen, zoals bij voorbeeld de jaarverslagen, en herverkiezing van penningmeester Vincent de Jong. Daarnaast vragen we uw aandacht voor de ontwikkelingen in het noordelijke parkdeel.

Terras en Balkon

De uitvoering van project Terras en Balkon heeft wat vertraging opgelopen. Het gras is net ingezaaid. Het duurt dus nog even tot de grasmat stevig genoeg is voor gebruik. Dit betekent dat de hekken waarschijnlijk ergens in de maand augustus worden weggehaald, en dat u dan pas weer terecht kunt op het grasveld tussen de kinderboerderij en ’t Landje.

Stadsboerderij en bomenkap

Vooral over het plan om de kinderboerderij en de schooltuinen samen te voegen (project Stadsboerderij) willen we graag met u overleggen. Het stadsdeel wil dit plan namelijk combineren met de aanleg van een nieuwe entree vanaf de Jan Evertsenstraat en met een ‘kwaliteitsslag voor het groen’. De komende tijd wordt onderzocht en uitgewerkt wat dit vage begrip in de praktijk gaat betekenen voor de bomen. Kap van bomen maakt in ieder geval altijd deel uit van verandering aan het groen. Er kunnen goede en slechte redenen zijn om een boom te kappen. We zijn dan ook benieuwd hoe dit punt wordt uitgewerkt, maar voorlopig zijn we er nog niet gerust op.

Wat denkt u ervan? Dat horen we graag op 25 juni!

Festivals

Tenslotte bespreken we graag met u wat het festivalbeleid in de maak vanuit de Stopera voor alle parken en ons park gaat betekenen. De gemeente Amsterdam wil nog veel meer grote commerciële (dance)festivals dan er nu al zijn. De Amsterdamse parken, verenigd in het Parkenoverleg, zijn hier fel op tegen en druk bezig om de politiek aan het verstand te brengen dat zulke festivals de bodem en het groen in de parken verwoesten.
Dit jaar blijft dit soort festivals ons park bespaard, omdat het grasveld tussen de kinderboerderij en ’t Landje op de schop ligt. Volgend jaar kunnen zij er echter wel terecht, met alle herrie, andere overlast en bodemverdichting van dien.

Lezing de ‘Historie van de Sloterplas’

Afgezien van het belang van uw komst voor het park, is er nog een goede reden om de ledenvergadering te bezoeken. Erik Swierstra, fotograaf en bewoner van Slotervaart, houdt er een lezing met lichtbeelden over de ‘Historie van de Sloterplas’. Zeer de moeite waard, dat kunnen we u verzekeren.

U kunt zich aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering op info@rembrandtpark.org of telefonisch op nummer 06 – 24680850 (de avond is overigens alleen toegankelijk voor leden). Aanmelding is niet verplicht, maar we stellen uw aanmelding zeer op prijs.

Graag tot ziens op 25 juni!

Agenda

  1. Opening, vaststelling van de agenda en mededelingen
  2. Notulen ALV 2014 en algemeen jaarverslag 2014
  3. Financieel jaarverslag, verslag kascommissie en samenstelling nieuwe kascommissie
  4. Herverkiezing van penningmeester Vincent de Jong
  5. Erik Swierstra: lichtbeelden over de ‘Historie van de Sloterplas’
  6. Terras en Balkon, Stadsboerderij en festivals
  7. Rondvraag en sluiting
Thursday, June 11th, 2015 Algemeen

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief