Terugblik vogelrondleiding

grote bonte specht

Zondag 4 maart hebben we een geslaagde vogelrondleiding gehad in het Rembrandtpark, o.l.v Teun van Dijk. Hij blijkt een groot vogelkenner te zijn, die niet alleen weet hoe vogels zingen en er uit zien, hij weet ook hoe ze leven, waar je ze kunt verwachten en hoe moeilijk het voor ze is in leven te blijven als het vriest!

We hebben lang staan kijken naar een plek aan het water waar meerkoeten en eenden zich ophielden en waar een fuut op de oever zat. Dit schijnt niet vaak voor te komen; Teun vertelde dat futen niet goed kunnen lopen -hun poten zitten zo ver naar achteren door hun leven in/op het water, dat ze naar voren vallen als ze proberen te lopen. Deze Fuut werd overigens gepest door een meerkoet die hem steeds pikte, waardoor hij steeds een stukje verder opschoof…

Verderop kwam er twee keer een houtsnip langs gevlogen (ik zag hem helaas niet) -een zeldzaamheid! Deze vogels leven normaal in het bos, maar kennelijk vinden ze het in het voorjaar ook fijn in ons park. Ze hebben een goede schutkleur en houden zich zo stil dat je bijna op ze trapt als je er dichtbij komt; dan vliegen ze ineens op.

We hebben uitgebreid naar twee bonte spechten gekeken; door het mooie weer waren hun prachtige kleuren goed te zien. Ook zagen we een koperwiek en later zanglijsters op de bodem naar voedsel zoeken. Qua zang hoorden we het meest de koolmees, af en toe een winterkoninkje en natuurlijk veel kauwen en meeuwen.

Bedankt Teun, ik heb er van genoten. Ik hoop dat er nog vaker vogelwandelingen komen!

Eva de Rijk

Friday, March 9th, 2018 Natuur in het park

No comments yet.

Leave a comment

Abonneer U!

Search

 

Categorieën

Kalender

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief